Missa inte vårt nyhetsbrev!
Missa inte vårt nyhetsbrev!
Du har väl inte missat att Utemagasinet har kickat igång ett nytt nyhetsbrev? Det är vår digitala redaktör Emma V Larsson som knåpar ihop det, och hon utlovar spännande utenyheter varannan vecka framöver.
Utflyktsmålet – Ett nationellt prisat initiativ
Utflyktsmålet – Ett nationellt prisat initiativ
Utflyktsmålet är en take away-box med mat framtagen för upptäcktsfärder och aktiviteter i naturen. Visit Östergötland ligger bakom satsningen och prisas nu för sin kampanj i initiativet "Call to Swedish Creatives", en tävling skapad av tidningen Resumé och Ocean Outdoor.
Hyr eller dela dina uteprylar
Att hyra eller samäga istället för att köpa ligger rätt i tiden, så även i friluftssvängen. Naturkompaniet växlar upp sin hyrverksamhet med ryggsäckar inför sommaren, Stadium är inte sena att haka på – och Melker of Sweden lanserar andelskajaker.
UTE-mat: Eldfängd fisk
UTE-mat: Eldfängd fisk
Nappar det? Gör upp en eld och tillaga fångsten på plats. Den milda röksmaken gifter sig fint med sik, abborre och röding.
Prylar: Sov gott i tältet
Prylar: Sov gott i tältet
Sömnen är viktig för hälsan, det har vi fått lära oss. Med rätt prylar kan du sussa gott i tältet och tanka ny energi för nästa dag.
3 turtips för äventyrliga familjer
3 turtips för äventyrliga familjer
Blir det svemester i år? Kanske rentav hemester? Härligt! Vi har totat ihop tips på nära äventyr och aktivt uteliv för familjer som längtar ut, med både små och större barn.
I Lofsdalen finns äventyr för alla
Ledare: "Ta med någon ut"
Ledare: "Ta med någon ut"
Chefredaktör Marie konstaterar att hon ändå mår ganska bra nu, trots läget i världen: "I vanliga fall brukar jag behöva några dagar med ryggsäcken för att komma in i lunken och släppa tanken på nästa dal, nästa topp, nästa äventyr. Något är annorlunda nu. Som att jag plötsligt ser naturen som den medicin jag ju vet att den är."
Vinn ryggsäck från Jack Wolfskin!
Vinn ryggsäck från Jack Wolfskin!
Blir det en sommar i naturen för dig också? Med spontana dagsturer i skogen, skärgården, kanske fjällen? Då behöver du en multifunktionell ryggsäck som rymmer allt för äventyret. Vi har tre exemplar av nya Kingston 30 från Jack Wolfskin att tävla ut!
Vi möts i Dividalen
Vi möts i Dividalen, mamma och jag
Till Dividalen, en vidunderlig norsk nationalpark strax norr om svenska Torneträsk, beger sig Utemagasinets Anna Öhlund med sin mamma Mona. En stilla tur för två, med tid för eftertanke i glädje och sorg.