Gadda ditt friluftsliv
Gadda ditt friluftsliv
Ett ledkryss på skinkan, kanske? Eller en knotig fjällbjörkskog runt ena vaden? Utemagasinet har kikat närmare på läsarnas hudnära natur-konst, och funnit en växande trend.
Recept: Pimpa din choklad
Recept: Pimpa din choklad
Varm choklad är en klassiker på vinterturen, inte minst om små ben ska lockas att pinna på. Supersött? Det bestämmer du själv. Här kommer heta smaksensationer för alla åldrar.
Utemagasinets mest lästa webb-artiklar under 2019
Utemagasinets mest lästa webb-artiklar 2019
Under 2019 ville ni helst läsa om pilgrimsvandring, frystorkad mat, Sveriges bästa resmål, nya outdoorkläder och bajsskola på fjället – bland annat. Här är våra tio mest lästa artiklar på Utemagasinets webb under året som gått.
Här är vinnaren – av två ryggor från Gregory
Här är vinnaren – av två ryggor från Gregory
Vi fick många fina motiveringar i denna tävling, där du hade chansen att vinna två ryggsäckar – en till dig själv och en till någon du kanske håller kär.
Utökade lavinprognoser
Utökade nationella lavinprognoser
Nu har vinterns första nationella lavinprognoser för säsongen 2019/2020 publicerats. En av nyheterna är att prognosområdet i södra Lappland utökas och att prognossäsongen tidigareläggs. Nära tusen laviner dokumenterades under föregående vinter i de sex prognosområden där verksamheten bedrivs. Inför denna vinter kommer analyser av satellitdata att kunna bidra till att kartlägga hur många laviner som förekommer i hela fjällkedjan.
Ny plattform för nordiskt friluftsliv
Ny plattform för nordiskt friluftsliv
Stärkt allemansrätt, mer undervisning i naturen och fler gemensamma forskningsinsatser. Det står på önskelistan när Nordens länder gör gemensam satsning på friluftsliv.
"Jag har 140 granar på armen"
"Jag har 140 granar på högerarmen"
Linda Staaf älskar naturen – särskilt den svenska skogen. Något som är tydligt om man ser hennes högerarm. Med den fortsätter vi vår resa bland era äventyrliga tatueringar.
Adventstävling: Vinn boken "Wanderlust USA"
Adventstävling: Vinn boken "Wanderlust USA"
Långvandringar, helgutflykter och korta dagsturer samlas i Cam Honans praktverk Wanderlust USA. Plussa på maffiga bilder och din wanderlust kommer med all säkerhet att slå i taket.
"Skogen är kärlek för mig"
"Skogen är kärlek för mig"
Vi fortsätter vår resa bland era äventyrliga tatueringar. Turen har kommit till Dag Ericsson som har prytt sin hud med bland annat skog, kanotpaddlar, MTB-kärlek – och ett budskap om att man måste visa naturen respekt.
12 bok-klappar för ute-personen!
12 bok-klappar för ute-personen!
Böcker är den mest önskade gåvan, enligt Kantar Sifo. Vi har valt ut 12 böcker som kittlar utenerven.