Upprop gav resultat
Upprop gav resultat
Minskat anslag till Naturvårdsverket med 45 procent fick Svenska Turistföreningen att starta uppropet Rädda Lederna – och namninsamlingen med 23 603 underskrifter fick gehör.
I sommar kan du tågluffa i Norrland
I sommar kan du tågluffa i Norrland
Nu blir det ännu enklare att semestra mer klimatsmart och på hemmafronten. Med nya tågsemesterkortet kan du upptäcka Norrland längs med rälsen i sommar.
3 boktips! När resan är målet
3 boktips! När resan är målet
Har du också ambitionen att dra ned på flygandet och transportera dig längs marken så långt det är möjligt? Vi har hittat tre nya böcker som kan inspirera.
Och vinnaren är...
Och vinnaren är...
En uppblåsbar sup-bräda som du kan vika ihop, stoppa i den tillhörande ryggsäcken och bära med dig på nästa äventyr – hur bra låter inte det? Det var många som tävlade om sup-brädan från Kajaktiv och nu har vi valt en vinnare.
Ledare: Helgad vare utehelgen
Ledare: Helgad vare utehelgen
Chefredaktören Marie slår ett slag för tältet: "Jag ska inte låtsas att jag sitter inne med universallösningen här, men mitt bästa vapen när fingrarna har fastnat i laptopen är helt klart tältet. Länge leve dagsturen, men det är något alldeles speciellt att både somna och vakna i skogen, på fjället eller i skärgården. Det är då lugnet rullar in på riktigt och utflykten övergår i äventyr."
Vinn skaljacka från Peak Performance!
Vinn skaljacka från Peak Performance!
Det våras för outdoor-kollektionerna hos Peak Performance, i år satsar man lite extra på högkvalitativa och funktionella plagg för dig som gillar vandring. Här får du chansen att vinna skaljackan Vislight C Gore-tex Shell.
Till minne av Angeliqa
Till minne av Angeliqa
Vi minns Angeliqa Mejstedt, som så tragiskt gick bort i slutet av mars. Genom Vandringsbloggen skapade hon en unik plattform i friluftsgemenskapen, Angeliqa vägledde, inspirerade och berörde tiotusentals. I Utemagasinet #7/2017 pratade Angeliqa om sitt eget möte med friluftslivet; om att kliva av karriärstegen och bli vandrare på heltid; om att söka det stora i det lilla. Här kan du läsa porträttet igen.
Trollsjön korad till Sveriges bästa resmål
Trollsjön korad till Sveriges bästa resmål
Sveriges resenärer har röstat fram det bästa svenska alternativet till en utlandsresa i sommar. Magiska Trollsjön utanför Abisko vann omröstningen. På andra plats kom Skuleskogen vid Höga Kusten och tredje platsen knep den tropiska stranden vid Stenshuvuds nationalpark på Österlen. Totalt kom det in över 10 000 röster under omröstningen.
Färöarna öppnar igen efter lyckad upprustning
Färöarna öppnar igen efter upprustning
Under helgen stängdes Färöarna för underhåll. 100 volontärer från 25 olika länder samlades för att rusta upp destinationen inför den kommande turistsäsongen. Syftet med projektet är att bevara den orörda naturen och säkra en hållbar framtida turism på de nordatlantiska öarna.
I sommar kan du hyra tält inför vandringen
I sommar kan du hyra tält inför vandringen
Något som kanske lockar ut fler på vandringslederna i sommar är Naturkompaniets nya satsning: tältuthyrning. Med start i juni kan du välja att hyra istället för att köpa tält. Ambitionen är att få fler att upptäcka naturen på ett hållbart och enkelt sätt.