Pylguide: Öka pulsen i kylan
Pylguide: Öka pulsen i kylan
Spring genom snöfall, över is och slask, med smart och tålig utrustning. Det mesta funkar lika bra i längdspåret och på skridskoisen.
Mikael Lindnord: "Det är Arthur som är stjärnan"
Mikael Lindnord: "Det är hunden Arthur som är stjärnan"
Förre äventyrsatleten Mikael Lindnord, känd som husse till gatuhunden Arthur, har rotat sig hemma i Höga kusten. Tävlingshets i världens tuffaste terräng har bytts mot lokala njutarturer, med barn och hund. Men nu väntar Hollywood
Större friluftsbyxor för kvinnor
Större friluftsbyxor för kvinnor
Många kvinnor har svårt att hitta friluftsbyxor som sitter bra – ett ämne vi lyft i flera artiklar. Nu utökar Astrid Wild sina storlekar från 44 till 50 för att möta efterfrågan.
Utemat: Vilda wraps på turen!
Utemat: Vilda wraps på turen!
Ja, det går att göra tunnbrödsrullar hemma och ta med i ryggsäcken. Men snäppet bättre är ju att packa ner ingredienserna, göra upp en eld i det vilda – och låta var och en montera sin egen lunchwrap.
Häng med på längdlägret Skida med Ute!
Häng med på längdlägret Skida med Ute!
Vi upprepar fjolårets succé! Utemagasinets längdläger Skida med Ute kommer tillbaka den 14-16 januari 2021. Följ med oss till Högbo för att spetsa din skidåkning – eller bara leva lyxigt längdliv med coaching, god mat och härligt häng.
Ledare: "Var plats har sin tid"
Ledare: "Var plats har sin tid"
Chefredaktör Marie Kjellnäs beundrar människor som gör slag i saken och faktiskt bosätter sig där vi andra semestrar. Som låter suget efter enkelhet, natur och äventyr bli livets ledstjärna – allt lull-lull runt omkring får helt enkelt anpassa sig. Det finns gott om inspiration till detta i nyaste numret av Utemagasinet som finns i butik nu!
Vinn klassiskt kök från Trangia!
Vinn klassiskt kök från Trangia!
Vankas det äventyr med familjen? Det är då 25-serien från Trangia kommer till sin rätt, med större kokkärl som rymmer utemat för 3–4 personer. Den här månaden har du chansen att vinna ett komplett kök med fina tillbehör!
UTE-mat: Godaste svampsoppan i termos och kopp
Godaste svampsoppan i termos och kopp
Skogens guld ger gränslösa möjligheter – här i en mustig soppa. Har du svamp kvar i din skog, eller kanske i frysen? Testa det här goda receptet och förgyll din helgtur!
40 år av uteliv
40 år av uteliv
40 år i friluftslivets tjänst, hur fasen ska vi sammanfatta det? Utemagasinet föräras en nostalgisk hyllningstext på medelåldersdagen, signerad ärrade medarbetaren Niclas Sjögren. Ha den äran!
5 tips: Så får du en tålig termos
5 tips: Så hittar du en tålig termos
En bra termos blir din turkompis i många år. Välj med omsorg i butiken! Här är fem saker du ska tänka på.