3 tips: Uteproffsens finaste fjällturer
3 tips: Uteproffsens finaste fjällturer
Lena Hedman och Erika Enequist brinner för fjällnära upplevelser. I julas gav de ut boken Fjäll, med turer och turtips från 15 områden i den svenska fjällkedjan. Exklusivt för Utemagsinets läsare bjuder de här på sina favoritturer.
Folktrons kändisar – 5 väsen att hålla utkik efter
Folktrons kändisar
Sugen på att leta vättar och troll på nästa tur? Då behöver du veta hur de ser ut och var de rör sig.
Möt nya Skogsmulle!
Möt nya Skogsmulle!
Skogsmulle har varit barnens bästa vän i naturen och en miljökämpe sedan femtiotalet, långt innan försurning, klimatförändringar och Parisavtal var på tapeten. Men de senaste 20 åren har inga nya berättelser skapats. Nu ger Friluftsfrämjandet nytt liv åt Skogsmulle, med ett förnyat utseende och nya berättelser. Vi tog oss en pratstund med nya Skogsmulle för att få svar på lite frågor om hans nya stil.
Välj eko och rädda bina!
Välj eko och rädda bina!
Bin är livsviktiga för oss människor. En stor del av den mat vi äter behöver pollineras av bin och andra pollinatörer. Men bina är hotade. En tredjedel av de 270 vilda biarter som finns i Sverige är på väg att försvinna. Genom att handla ekologiskt gör du en viktig räddningsinsats. I Naturskyddsföreningens kampanj Operation: Rädda bina som nu drar igång ställer man krav på beslutsfattare och uppmanar allmänheten att rädda våra bin. Och den biologiska mångfalden. 
Ute testar: ”Ett halvt ryggåstält på steroider”
Ute testar: ”Ett halvt ryggåstält på steroider”
Hur funkar ultralätta Aion Li från Tarptent? Utemagasinets vandrings- och lättviktsexpert Jörgen Johansson tog med tältet på tur.
Var fjärde vill tälta i sommar
Var fjärde vill tälta i sommar
Friluftsliv blir allt populärare bland svenskarna och var fjärde är intresserad av att tälta i sommar. Det visar en undersökning från Blocket och Kantar Sifo. Störst intresse syns bland unga och på Blocket har sökningarna på campingutrustning ökat.
Vinn löparkläder från Hellner!
Vinn löparkläder från Hellner!
Att springa i skog och mark är ett riktigt lyckopiller. Eller vad sägs om frisk luft, naturliga intryck, starkare hjärta och rofylld själ – på bara någon timme? Nu har du chansen att vinna ett komplett löpar-kit.
Ledare: Dags att se framåt
Ledare: Dags att se framåt
"Corona, corona, corona. Det där viruset kommer att härja i bakhuvudet ett bra tag, tro inget annat. Men ögonen är riktade framåt av en anledning."
Ute-gott: French toast med banan och nöt-creme
Godaste helg-desserten: French toast med banan och nötcreme
Greppa en stekhäll – och bjud till något gott i naturen. French Toast är perfekt som frukost, mellanmål eller efterrätt. Detta smarriga recept kan varieras med olika fyllningar – här är en variant som du inte kan motstå.
Så hittar du den perfekta friluftsbyxan
Så hittar du den perfekta friluftsbyxan
Äventyrsbyxor, de ska ju sitta så där skönt att de knappt känns när du rör dig. Dessutom tåla väder och slitage i fjäll, skog, vatten – plus transportera fukt och torka snabbt. Här är en checklista att gå igenom inför ett köp.