94 av 100 fjällvandrar
94 av 100 fjällvandrar
0
Under vintern har vi genomfört en stor läsarundersökning för att få reda på mer om er som läser Utemagasinet; om era utevanor och vad ni helst av allt vill läsa om. Vandring ligger i topp!
Del 1: Sveriges bästa paddelvatten
Del 1: Sveriges bästa paddelvatten
0
Nattpaddling i midnattssol, västkustromantik med saltstänkta kobbar och gömda laguner, världsarv med dramatiska havsklippor. Här är guiden till Sveriges bästa paddelvatten – totalt sju sköna skärgårdar och ett sjösystem. Lokala kajakguider och experter kryddar med klassiska turtips och mer okända pärlor. Här är del 1 av 2.
Recept: Gott i fickan
Recept: Gott i fickan
0
Nötter, frön och torkad frukt är smart turenergi som räcker länge. Tyske utekocken Markus Sämmer bjuder på tre sunda recept ur sin bok The Great Outdoors.
3 av 4 "svemestrar" i sommar
3 av 4 svenskar "svemestrar" i sommar
0
Hemester och Staycation har varit modeord på sociala medier de senaste åren bland de som semestrar på sin hemort. Svenska Turistföreningen (STF) vill nu hellre att vi pratar om Svemester. Dels för att belysa att det inte är hållbart att resa utomlands på semester i den utsträckning vi gör men också öppna upp för alla att berätta om sina bästa platser i Sverige. Svemester ligger dessutom rätt i tiden – 3 av 4 svenskar svemestrar i sommar.
"Vems spår" ska locka ut barnfamiljerna i skogen
"Vems spår" ska locka ut familjerna i skogen
0
Ett gemensamt friluftsintresse och en önskan att locka barnfamiljer bort från lekparker och ut i skogen istället ledde till en barnbok. "Vems spår" är skriven av Sarah Watson och illustrationerna står Emma Jansson för. Vi tog oss en pratstund med skaparna som vill inspirera alla till att hitta ut i skog och mark – denna gång riktar de sig till barnen mellan 0-3 år.
Recept: smart energi på turen
Recept: smart energi på turen
0
Nötter, frön och torkad frukt är smart turenergi som räcker länge. Tyske utekocken Markus Sämmer bjuder på sunda recept ur sin bok The Great Outdoors.
Annelie Pompe på UTEHELG
Annelie Pompe på UTEHELG
0
I helgen är det äntligen dags för UTEHELG – Utemagasinets nya event på Skeviks Gård i Värmdö skärgård. Vi fyller dagarna med uteaktiviteter, kurser och seminarier för både ungdomar och vuxna. En som kommer finnas på plats är äventyraren Annelie Pompe. Här berättar hon om vad hon ska göra på UTEHELG – och varför du borde komma dit.
Bergans mål: Världsbäst på hållbarhet
Bergans mål: Världsbäst på hållbarhet
0
Norska Bergans är en av världens ledande utvecklare av outdoorkonfektion. Nu har varumärket satt som mål att bli bäst i hållbarhet. I höst släpper Bergans skidkollektionen Stranda, som tack vare en högteknologisk infärgningsteknik av det 100 procent återvinningsbara materialet, gör Stranda till världens mest hållbara skidkollektion.
Sko dig för vandring – 9 skonyheter för vandraren
Sko dig rätt: 9 nyheter för vandraren
0
Höga eller låga, lätt vikt eller mycket stabilitet – vilken vandringssko behöver just du? Här är årets hetaste nyheter som håller dina fötter glada på olika sorters vandringar.
Ny bok: allt om vandring för nybörjaren
Ny bok: allt om vandring för nybörjaren
0
I dagarna kommer den nya boken Vandra, skriven av Angeliqa Mejstedt som driver Vandringsbloggen. Inför boksläppet tog vi oss en liten pratstund med den vandrande författaren.