Bergslagsleden lockar dubbelt så många vandrare
Bergslagsleden ökar – här är Utemagasinets tre vandringsfavoriter
Antalet vandrare på Bergslagsleden har ökat från 25 000 till 50 000, enligt en ny mätning från Region Örebro. Här tipsar vi om tre delsträckor värda att testa.
Recept: Baka i det fria
Recept: Baka i det fria
Få tilltugg slår nygräddat bröd, med en touch av flammande lägereld. Utemagasinets kock bjuder här på ostfyllda pizzabröd som är lika goda i både kyla och vårsol.
Stekhett att bada kallt
Stekhett att bada kallt
Att hacka upp en vak och hoppa i är inte något nytt påfund – men på senare år har det utvecklats till ett folknöje. Utemagasinet tar pulsen på 2000-talets vinterbadare.
Emma Svensson: "Jag går min egen väg"
Emma Svensson: "Jag går min egen väg"
Honeymoon, hejdå & bergen som väntar – så lyder titeln på fotografen Emma Svenssons nyutkomna bok. En äventyrlig historia som saknar motstycke. Sommaren 2018 hängde Utemagasinet med Emma Svensson till toppen av Kebnekaise, som en del av projektet 49 peaks. Du hittar nu artikeln här!
Ny skoltävling inspirerar barn att upptäcka naturen
Ny skoltävling ska inspirera barn att upptäcka naturen
Nu utlyser Världsnaturfonden WWF och Svenska Turistföreningen STF en tävling för skolor, förskolor och fritidshem inför Earth Hour. Barnens uppgift blir att på ett kreativt sätt få fler att upptäcka närmiljön och tipsa andra om sina favoritställen. De ska inspirera fler att ”svemestra” klimatsmart.
200 nya fjälltoppar har satts på kartan med sin rätta höjd
200 nya fjälltoppar har satts på kartan med sin rätta höjd
Lantmäteriet har nyligen uppdaterat samtliga höjdangivelser på Sveriges fjälltoppar. 200 av landets fjälltoppar har nu satts på kartan med sin korrekta höjd.
Knapriga kliv i marängen
Knapriga kliv i marängen
Inget går fort med snöskor på fötterna. Och ibland är ju det själva grejen. Utemagasinet drar till idylliska Schwarzwaldalp i Schweiz, bortom liftar och pister, för att njuta av bergen och utforska en växande trend.
Ledare: "Sluta gnöla, börja göra"
Ledare: "Sluta gnöla, börja göra"
50 taggade längd-entusiaster stod och stampade i farstun på Högbo brukshotell. Chokladbitarna låg på huvudkuddarna, coacherna sjöng upp sig i snabba tajts, vallajärnen glödde, kockarna vispade bearnaise. Men var i h-vete var snön?
VINN BILJETTER TILL UTEHELG!
VINN BILJETTER TILL UTEHELG!
Du har väl inte missat att Utemagasinet för tredje året i rad arrangerar Utehelg på Värmdö, 22–24 maj? Var med och tävla om biljetter till en härlig friluftsfestival!
7 Vilda klätterstigar i Europa
7 vilda klätterstigar i Europa
Via ferrator, konstruerade klätterstigar, finns i olika svårighetsgrader – med mer eller mindre magpirr och vidunderliga vyer. Vi har valt ut sju europeiska höjdare.