Våffla med svamp och örtcrème
Våffla med svamp och örtcrème
Våfflor, schnitzel och mustig soppa – skogens guld ger gränslösa möjligheter. I nyaste numret bjuder utekocken Elle Nikishkova på tre recept ur sin svampiga kok- och guidebok. Här får ni provsmaka våfflor!
3 tips: Weekendvandra i september
3 tips: Weekendvandra i september
Juli i all ära, men nu väntar svalare luft och mindre trängsel i naturen. Packa lätt och utforska nya stigar och vyer.
Ledare: Tacka vet jag hösten
Ledare: Tacka vet jag hösten
Knivhot och djur som stressas till döds i vår jakt på selfies. I nyaste numret skriver Marie om hur Juli inte tar fram det bästa ur oss svenskar, ens utan pandemistress: "Det är något med sommarvärmens flyktighet och ledighetens flockmentalitet som ger oss tunnelseende. Vore det inte bättre om vi helt enkelt drog lott om semesterveckorna, och att alla årets månader fanns i potten?"
Hallå där, besöksnäringen!
Hallå där, Sveriges besöksnäring!
Hur har det sett ut i fjällen, i skogen, på campingplatser och besöksmål denna annorlunda sommar? Vi frågade representanter för Svenska Turistföreningen, Fjällsäkerhetsrådet och besöksorganisationen Visita.
Vinn lyxig dunsovsäck från Mammut!
Vinn lyxig dunsovsäck från Mammut!
Sugen på vintertältning? Eller kanske kyligt bivackboende? Ta chansen att tävla om nya Protect Down Bag från Mammut.
Glamping i Sverige – 6 favoriter
Glamping i Sverige – 6 favoriter
Fenomenet glamping växer och nya lyxtält slås upp, landet runt. Här tipsar vi om några av våra favoritställen.
Vilse för sista gången
Vilse för sista gången
För den som har koll på karta och kompass öppnar sig en hel värld av skogar och fjäll. Hur bra koll har du? Här kommer UTE-fakta om hur du passar kartan och tar ut kompassriktning – samt tre tips till nybörjaren som vill testa orientering.
UTE testar: Hammockar
UTE testar: Hammockar
Trenden att sova i hängmatta, hammock, börjar få fäste även i svenskt uteliv och allt fler modeller finns på marknaden. Är du sugen på att sova solo? Vi har testat tre alternativ och tipsar om vad du ska tänka på inför en svävande natt.
Vilt och vego på friluftsköket
Vilt och vego på friluftsköket
Att laga en gryta på ute-köket är både enkelt och gott. Här kommer ett recept på en svampstroganoff som förgyller din tur.
Stor ökning löpare i fjällen
Stor ökning löpare i fjällen
Det blir alltmer populärt att springa i svenska fjällen. Åtta av tio fjälldestinationer och fjällstationer uppger att antalet löpare har ökat de senaste fem åren. Även stigcykling har ökat. Det framgår av en ny undersökning som Fjällsäkerhetsrådet har genomfört.