Därför är naturen bra för hälsan
Därför är naturen bra för din hälsa
0
Friluftsliv är en sund trend – forskning visar att naturen gör oss friskare, gladare och mindre stressade. UTE kikar på vad små naturdoser faktiskt gör för din hälsa och tipsar om tre naturövningar som kan klämmas in i de flestas vardag.
Fina fisken: Så tillagar du fisken i det vilda
Fina fisken: Så tillagar du fisken i det vilda
0
Fisk är gott. Men egenfångad fisk, tillagad mitt i det vilda, är mycket mer än så. Utekocken Sussi Jonsson guidar dig till en matupplevelse för alla sinnen.
Ledare: Var möter du våren?
Ledare: Var möter du våren?
0
"Kan man få både snö och värme i samma tugga så är livet fulländat..." Chefredaktören Maries hjärta klappar lite extra för vårvintern – gör ditt också det? Här kan du läsa hennes senaste ledare från numret som finns ute nu!
Del 4: Världens vackraste vandringar
0
Drömmer du om doftande barmark, vindlande vandringsleder och riktiga håll-käften-vyer? I en serie om fyra delar tipsar vi om 18 mäktiga drömturer i världens vackraste landskap. Här är del fyra.
Vandra kust till kust längs Skåneleden
Vandra kust till kust längs Skåneleden
0
Utemagasinets vandringsexpert Jörgen Johansson är varje år med och arrangerar vandringen Coast2Coast Sweden. Sedan fem år tillbaka har vandringen ägt rum mellan Östersjön och Västerhavet. I år flyttas sträckan och deltagarna vandrar istället på Skåneleden, mellan Sölvesborg och Båstad. Intresset är stort – och deltagare kommer ofta långväga ifrån.
På frusen våg
På frusen våg
0
Sommargästerna har lämnat dalen för länge sedan, när den nordatlantiska vinden sveper in över västnorska Hoddevika. Kvar är de riktiga entusiasterna – de som trotsar femgradigt vatten och förfrusna fingrar. Den passionerade lilla skaran vintersurfare som jagar frusna vågor.
Årets äventyrare korade
Årets äventyrare korade
0
Ett stort grattis säger vi till Fredrika Ek och Christan Bodegren som kammade hem Årets Äventyrare på friluftsmässan Explore 9–11 mars. Sedan 2005 utses varje år en kvinnlig och manlig pristagare för spektakulära äventyrsprestatioer.
Så lurar du lavinen: 8 tips för en säker topptur
Så lurar du lavinen: 8 tips för säker topptur
0
Sol, skidor och snöklädda fjällsidor – en topptur slår sällan fel. Eller? Naturvårdsverkets lavinexpert Mattias Tarestad bjuder på lavinsäkra råd och guidar dig till en tryggare vinterupplevelse.
5 magiska vandringsresor
5 magiska vandringsresor
0
Vill du skåda lejon i Zambia, bestiga berg i Iran eller vandra till Greve Draculas slott i Transsylvanien – utan att drunkna i planering och logistik? Här tipsar vi om 5 arrangerade vandringsresor under 2018 där du få rutten, packlistan och maten serverad. Hela listan med 13 resor hittar du i senaste Utemagasinet som finns i butik nu!
Tre cykelleder du inte får missa
Tre cykelleder du inte får missa
0
Vill du drömma dig bort till ljuset, sommarhavet och vackra vidder? Kanske blir semestern på två hjul i år. Det är inte bara ett miljövänligt sätt att semestra – det är roligt för hela familjen. Här är tre cykelleder som tar dig förbi skog, hav och berg.