Ny park för naturparkour
Ny park för naturparkour
0
Har du testat naturparkour? Kalla det träningsform eller livsstil, klart är att allt fler är nyfikna på detta sätt att ta sig fram genom olika miljöer med den egna kroppen som enda verktyg. Nu har Stockholm fått sin första naturparkour-park.
Tips: Mobilspelet som tar hela familjen ut i naturen
Tips: Mobilspel som tar familjen ut i naturen
0
Sommarloven är i full fart och semestern närmar sig för många familjer. För att uppmuntra barn att röra sig mer ute i naturen på semester och fritid lanseras mobilspelet "Djur på Tur". Ett spel som går ut på att samla på djur, som du sedan behöver gå ut i naturen för att släppa ut.
Smart kajak för fiskefrälsta
Smart kajak för fiskefrälsta
0
Gillar du både paddling och fiske? Då är den nya delbara fiskekajaken King Fisher kanske något för dig.
Tre UTE-recept med stekpanna
Tre UTE-recept med stekpanna
0
Vad sägs om kolbulle med rårörda tranbär, scones med mesost och karamelliserad ananas? En bra stekpanna till uteköket öppnar för nya smakupplevelser i det fria. Här bjuder cykelkocken Henrik "Vélochef" Orre på tre nykomponerade favoriter ur färska boken Outside is free.
Vinn vår novelltävling!
Vinn vår novelltävling!
0
Söker du ett kul och utvecklande sommarprojekt? Skriv en ute-novell och delta i vår tävling! Den läsare som författar den bästa novellen belönas med 5 000 kronor, en årsprenumeration på Utemagasinet och 2 fina emaljmuggar med Alltid Ute-tryck.
Hurtigruten firar 125 år med att förbjuda plast
Hurtigruten firar 125 år och förbjuder plast
0
I år är det exakt 125 år sedan som Richard With med fartyget DS Vesterdalen etablerade en rutt längs med Norges kust för att transportera såväl lokalbefolkning som turister. Rutten blev starten till vad som idag är världens största expeditions- och kryssningsföretag – Hurtigruten. Födelseåret utgör en miljömarkering då Hurtigruten är det första kryssningsföretaget i världen som förbjudit all användning av engångsartiklar av plast.
Ledare: Om kakor och brunsås
Ledare: Om kakor och brunsås
0
Chefredaktören Marie är inte en fena på att minnas startplatser, ledsträckningar och vägval – men turmaten är något annat. Både smaksensationer och spyvirke. Exempelvis blev den frystorkade frukosträtten Biscuits and Gravy, (fritt översatt Kakor och Brunsås) ett minne för livet under Fjällräven Classic i Colorado.
Nyhet: Nyckelfärdigt sagohus
Nyhet: Nyckelfärdigt sagohus
0
Vem bor här? Kanske ett gäng vättar – eller nordliga släktingar till hoberna i Sagan om ringen? Klart är att det estländska företaget Iglucraft bygger i en helt egen stil, som känns både sagolik och modern.
Trend: Välgörande äventyr
Trendspaning: Välgörande äventyr
0
Nu räcker det inte att bestiga skyhöga berg eller ge sig ut på världsvandring. Den moderna äventyraren ska helst också samla in pengar till välgörenhet längs vägen. Drömmer du också om att kombinera ditt friluftsintresse med att göra gott? Vi bad tre välgörande äventyrare om deras bästa tips.
Krönika: Varför alla dessa torn?
Krönika: Varför alla dessa torn?
0
Självutnämnde fjällmuppen Gunnar "Kugge" Andersson skrev sina första rader i Utemagasinet 1991. Varannan månad kan du följa hans krönikor i Utemagasinet. Här skriver han om vad han egentligen tycker om att stapla stenpyramider, om "bucketlists" och selfies vid berömda berg.