3 turtips med kajak i Billdals skärgård
3 turtips med kajak i Billdals skärgård
Aprilsolen värmer fuktiga klippor och Billdals skärgård, strax söder om Göteborg, lockar till planlös dagspaddling. Eller kanske packa tältet och ta sikte på någon av de yttre öarna, för ett större äventyr? Från Billdal tar du dig snabbt ut bland obebodda öar och kobbar, i en skärgård där ganska få båtturister rör sig. I synnerhet så här års, innan säsongen drar igång.
Ledare: "Älskade uteprylar"
Ledare: "Älskade uteprylar"
Nya numret av Utemagasinet finns i butik nu – denna gång med vårens maffiga prylguide. Det får chefredaktör Marie Kjellnäs att reflektera i ledaren: Kan man gilla friluftsutrustning OCH värna om miljön?
Här är de saknade topparna!
Här är de saknade topparna!
I Utemagasinet nummer 3-4 har det tyvärr blivit ett tryckfel. Artikeln "Den ultimata topplistan" har tappat de tre sista sidorna, med turbeskrivningar till Sylarna och Åreskutan. Här hittar du de förlorade topparna – och hela artikeln i pdf-form.
Vinn Fjällfest-paket för två!
Vinn Fjällfest-paket för två!
Utemagasinets event Fjällfest kommer att arrangeras i Vålådalen vårvintern 2022. Nu har du chansen att vinna utepass och boende för dig och en vän, till ett värde av 9 000 kronor.
Vinn impregnering + ull/duntvättmedel från Organotex!
Vinn impregnering + ull/duntvättmedel från Organotex!
Hur länge håller ett par skalbyxor? En dunjacka? En sovsäck? Kvalitet och design spelar in förstås – men du kan också själv påverka livslängden hos dina friluftsfavoriter, kanske mer än du tror, genom att tvätta och återimpregnera dem regelbundet. Nu kan du tävla om ett fint kit från Organotex!
Med tältet på biltaket – vad är grejen?
Med tältet på biltaket – vad är grejen?
Trenden att tälta på biltaket, som rullat in över Sverige på sistone, bottnar i amerikansk och australiensisk campingkultur. Men vad är egentligen grejen med att sova på parkeringen?
Rekordökning för Utemagasinet!
Rekordökning för Utemagasinet!
Utemagasinet går mot strömmen och får allt fler prenumeranter. Tidningen ökade sin räckvidd med hela 22 procent under 2020. Även utemagasinet.se och instagramkontot växer. Chefredaktör Marie Kjellnäs tror att fler rekord är att vänta under det kommande året.
Test: Lätta skor för vandring och löpning
Test: Lätta skor för vandring och löpning
Vandra eller springa? Är packningen nätt och terrängen rätt, kan du med fördel välja lätta skor för vårens och sommarens äventyr. Vi har testat tolv tåliga modeller och korat hela tre vinnare.
Vi ses på UTELIV(e) i helgen!
Vi ses på UTELIV(e) i helgen!
Följ med uteredaktionen när vi livesänder från vår tentipi i Vålådalen! Den 19 och 20 mars klockan 17-18, får ni ta del av vintertältning, utemat, fjällvandring med hund, utedrinkar och musik runt lägerelden – bland annat! Här är helgens matiga program. Vi ses på @utemagasinetsverige!Vi ses på @utemagasinetsverige!
Krönika: Du behöver stjärnorna
Krönika: "Du behöver stjärnorna"
Varannan europé ser aldrig Vintergatan – och vår krönikör Gunnar ”Kugge” Andersson uppmanar dig således att släcka din pannlampa: "Allt fler EU-länder reglerar användningen av artificiellt ljus – men debatten inbegriper sällan människan. Det oroar mig, ty om ljusföroreningar har avgörande påverkan på djur och växter torde fallet även vara så för oss människor."