Ledare: Golvad av en urkraft
Ledare: Golvad av en urkraft
0
"Naturen är en perfekt plats för den som söker lite tuggmotstånd i livet. Den som vill bli omruskad, kanske rentav golvad av en riktig urkraft – för att sedan kunna resa sig, starkare än någonsin." Chefredaktören Marie skriver om naturmöten som ger styrka och ögonglitter.
Vinn lyxig weekend i Åre!
Vinn lyxig weekend i Åre!
0
Var med och tävla om en lyxig weekend i Åre – med två nätter på Holiday Club och tågresor med SJ. För att vara med i tävlingen behöver du bara svara på frågan: Vad är du sugen på att göra i Åre under din aktiva weekend?
Stigcykling del 1: Sju svenska favoriter för stigcykling
Stigcykling del 1: Sju svenska favoriter
0
Har du också blivit omrullad i skogen? Kanske är du själv sugen på att grensla en äventyrlig cykel – eller redan frälst? Här är sju svenska pärlor för den som vill testa att rulla fram på stig.
Test: Sladdlösa sporthörlurarna BackBeat FIT
Test: Sporthörlurarna BackBeat FIT
0
Har du musik i öronen när du springer, eller kanske till och med när du vandrar? Vi har testat de sladdlösa, tåliga sporthörlurarna BackBeat FIT från Plantronics, som fått utstå såväl vällingbad som regnrusk.
Krönika: Tokless på ådrad gnejs
Krönika: Tokless på ådrad gnejs
0
"Men kära Länsstyrelsen, kan ni inte ringa mig, eller någon annan skrivkunnig, när det är dags att författa nästa skylt?" Vår krönikör Karin Fingal är journalist och guideboks-författare med ena foten i en känga och den andra i en klacksko. Här skriver hon om obegripliga informationstavlor som sitter vid ingångar till naturreservat och nationalparker.
Uteläsning: Äventyrliga böcker
Uteläsning: Äventyrliga böcker
0
Vad vore tältturen utan en riktigt bra bok? Här kommer några som garanterat kittlar utenerven din rejält.
Hitta höstens utehäng
Hitta höstens utehäng
0
Sommarens långturer och semestrar må vara förbi, men häng inte uteläpp för det. Här tipsar vi om tre färdigfixade evenemang att förgylla och lätta upp höstpusslet med. Vad sägs om fotohelg. skogsbad eller mörkerpaddling?
Höstens äventyrsfilmer
Höstens äventyrsfilmer
0
Ett säkert hösttecken är att det vankas äventyrs-film på stor duk runtom i landet.  Klassikern Banff Mountain Film Festival drar igång sin svenska höst-turné i Lund 19/9. I november stannar också European Outdoor Film Festival till i Sverige.
Ny rapport: Alla barn får inte tillgång till naturen
Rapport: Alla barn får ej tillgång till naturen
0
Rapporten Naturklyftan visar att stora grupper av barn och unga växer upp utan att känna till den svenska naturen. Kunskap, tillgänglighet och socioekonomiska faktorer påverkar. Hälften av alla föräldrar uppger att deras barn inte kommer ut i naturen i tillräckligt stor utsträckning. Och 1 av 4 föräldrar säger att de som familj inte spenderar tillräckligt mycket tid i naturen.
Planera, packa, laga – njut!
Planera, packa, laga – njut!
0
Färdigrätter från friluftsbutiken har sina fördelar, men inget går väl upp mot hemlagat. Vi bad utemat-nörden Eric Tornblad bjuda på sina smartaste tips för fjällturen.