ArtiklarEngångsförpackningar? Nej tack!
Engångsförpackningar? Nej tack!
Satte begreppet plogga en miljövänlig trend månne? Ett nytt miljö-initiativ vid namn Bring Your Own Challenge har sett dagens ljus. Projektet ska inspirera dig till att säga nej till engångsförpackningar – och istället ta med en egen, mer hållbar, sådan.
UTE-recept: Burkad äppelpaj med vaniljsås
UTE-recept: Burkad äppelpaj med vaniljsås
Hur ska du fira midsommar? Kanske är du mest sugen på att skippa midsommarstång och istället ge dig ut på en vandringsled eller liknande. Naturen lockar med vindlande stigar, solbelysta gläntor och magkittlande vyer. Om någon kamrat är svårflörtad kan du alltid packa ryggan full med burkad äppelpaj, Recept: Susanne Jonsson/Susannes Skafferi, Foto: Andreas Nilsson
Prisvärda äventyr i Estland
Prisvärda äventyr i Estland
Tallinn är den mest budgetvänliga destinationen 2018, om du frågar Lonely Planet. Och visst finns det mycket att upptäcka hos vår granne i öst – även bortom asfalten. Vi har valt ut fyra äventyrliga tips, en ynka färja bort.
Ledare: "Blåbär är vi allihopa"
Ledare: "Blåbär är vi allihopa"
Var du med på Utemagasinets nya event Utehelg? Chefredaktören Marie sammanfattar helgen och skriver om att vara blåbär bland experter, yoga på sup-bräda och om varför event av dessa slag är viktiga.
Elda säkert i naturen – 4 steg till succé
Elda säkert i naturen – 4 steg till succé
Det råder just nu eldningsförbud i större delen av landet – helt klart läge för att lära sig mer om säker eldning (OBS – testa först när det inte är förbud)! I Utemagasinet nummer 6/18 svarar vår överlevnadsexpert Johan Skullman på en läsarfråga om eldning och eldningsförbud. Här kommer en steg-för-steg-guide till en lyckad brasa.
Vinn Hilleberg Rogen 2!
Vinn Hilleberg Rogen 2!
Vem drömmer inte om ett riktigt fett tält, som gjort för äventyr i fjäll, skog och skärgård? Vi har lyckats lägga vantarna på ett gediget kupoltält från Hilleberg – och nu kan det bli ditt.
5 miljösmarta prylar för familjeäventyret
5 miljösmarta prylar för familjeäventyret
Lite smartare, lite snällare, lite bättre. Här är fem miljösmarta prylar som kanske får följa med på årets sommaräventyr – för stora och små!
Del 2: Sveriges bästa paddelvatten
Del 2: Sveriges bästa paddelvatten
Nattpaddling i midnattssol, västkustromantik med saltstänkta kobbar och gömda laguner, världsarv med dramatiska havsklippor. Här är guiden till Sveriges bästa paddelvatten – totalt sju sköna skärgårdar och ett sjösystem. Lokala kajakguider och experter kryddar med klassiska turtips och mer okända pärlor. Här är del 2 av 2. AV: ROGER BORGELID
Ut Å Njut – ny tradition 6 juni
Ut Å Njut – ny tradition 6 juni
Nu går Håll Sverige Rent, Light My Fire, Friluftsfrämjandet, Thule och Skånes Djurpark ihop för att under kampanjnamnet Ut Å Njut skapa en ny tradition för hela Sverige – att gå ut i naturen den 6 juni och njuta av den unika skönhet som finns i Sverige.
Thru-hike: Så lyckas du
Thru-hike: Så lyckas du
Drömmer du om att vandra riktigt långt? Månader i sträck? Utemagasinet bad Liz Thomas, känd thru-hiker och vice ordförande för American Long Distance Hiking Association-West, att leverera sina bästa tips för en lyckad thru-hike. TEXT: EMELI EMANUELSON
94 av 100 fjällvandrar
94 av 100 fjällvandrar
Under vintern har vi genomfört en stor läsarundersökning för att få reda på mer om er som läser Utemagasinet; om era utevanor och vad ni helst av allt vill läsa om. Vandring ligger i topp!
Del 1: Sveriges bästa paddelvatten
Del 1: Sveriges bästa paddelvatten
Nattpaddling i midnattssol, västkustromantik med saltstänkta kobbar och gömda laguner, världsarv med dramatiska havsklippor. Här är guiden till Sveriges bästa paddelvatten – totalt sju sköna skärgårdar och ett sjösystem. Lokala kajakguider och experter kryddar med klassiska turtips och mer okända pärlor. Här är del 1 av 2. AV: ROGER BORGELID
Recept: Gott i fickan
Recept: Gott i fickan
Nötter, frön och torkad frukt är smart turenergi som räcker länge. Tyske utekocken Markus Sämmer bjuder på tre sunda recept ur sin bok The Great Outdoors.
3 av 4 "svemestrar" i sommar
3 av 4 "svemestrar" i sommar
Hemester och Staycation har varit modeord på sociala medier de senaste åren bland de som semestrar på sin hemort. Svenska Turistföreningen (STF) vill nu hellre att vi pratar om Svemester. Dels för att belysa att det inte är hållbart att resa utomlands på semester i den utsträckning vi gör men också öppna upp för alla att berätta om sina bästa platser i Sverige. Svemester ligger dessutom rätt i tiden – 3 av 4 svenskar svemestrar i sommar.
"Vems spår" ska locka ut barnfamiljerna i skogen
"Vems spår" ska locka ut barnfamiljerna i skogen
Ett gemensamt friluftsintresse och en önskan om att locka barnfamiljer bort från lekparker och ut i skogen istället ledde till en barnbok. "Vems spår" (Triumf förlag) är skriven av Sarah Watson och illustrationerna står Emma Jansson för. Vi tog oss en pratstund med skaparna som vill inspirera alla till att hitta ut i skog och mark – denna gång riktar de sig särskilt till barnen mellan 0-3 år.
Recept: smart energi på turen
Recept: smart energi på turen
Nötter, frön och torkad frukt är smart turenergi som räcker länge. Tyske utekocken Markus Sämmer bjuder på sunda recept ur sin bok The Great Outdoors.
Annelie Pompe på UTEHELG
Annelie Pompe på UTEHELG
I helgen är det äntligen dags för UTEHELG – Utemagasinets nya event på Skeviks Gård i Värmdö skärgård. UTEHELG bjuder i tre dagar in familjer som gillar äventyr eller är nyfikna på naturen. Vi fyller dagarna med uteaktiviteter, kurser och seminarier för både ungdomar och vuxna. En som kommer finnas på plats är äventyraren Annelie Pompe. Här berättar hon om vad hon ska göra på UTEHELG – och varför du borde komma dit.
Bergans mål: Världsbäst på hållbarhet
Bergans mål: Världsbäst på hållbarhet
Norska Bergans är en av världens ledande utvecklare av outdoorkonfektion. Nu har varumärket satt som mål att bli bäst i hållbarhet. Plagg från Bergans kan repareras, återvinnas eller till och med återuppstå som helt nya produkter när de tjänat ut. Inte nog med det. I höst släpps skidkollektionen Stranda, som tack vare en högteknologisk infärgningsteknik av det 100 procent återvinningsbara materialet, gör Stranda till världens mest hållbara skidkollektion.
Sko dig för vandring – 9 skonyheter för vandraren
Sko dig för vandring – 9 skonyheter för vandraren
Höga eller låga, lätt vikt eller mycket stabilitet – vilken vandringssko behöver just du? Här är årets hetaste nyheter som håller dina fötter glada på olika sorters vandringar.
Ny bok: allt om vandring för nybörjaren
Ny bok: allt om vandring för nybörjaren
I dagarna kommer den nya boken Vandra (Natur och Kultur), skriven av Angeliqa Mejstedt som driver Vandringsbloggen. Inför boksläppet tog vi oss en liten pratstund med den vandrande författaren.

Filtrering

Kategori


Tagg


Skribent