ArtiklarNytt kustnätverk i Blekinge
Nytt kustnätverk i Blekinge
Efter två och ett halvt års arbete vankades det invigning för Ark56 i juni. Det nya nätverket av kustleder i Blekinge skärgård bjuder sammantaget på 500 kilometer friluftsglädje.
Nya snacks på fickan
Nya snacks på fickan
Jägarsnuset lever – men inte skadar det med lite nytänk i påsen? Här kommer tre energirika alternativ för nästa äventyr, både sött och salt. RECEPT: SUSANNE JONSSON, FOTO: ANDREAS NILSSON
Naturläsning för de små
Naturläsning för de små
Sommarläsning för de allra minsta som passar perfekt inför sommarens upptäcktsfärder i det gröna. Dina små (och kanske också du!) lär bli både fågelskådare, fiskare och upptäckare!
Hyr en egen finländare
Hyr en egen finländare
Finland är världens lyckligaste land, enligt FN-rapporten World Happiness Report. Hemligheten? Naturen, enligt finländarna själva. Nu ska den finska lyckan spridas genom turistprojektet Rent a Finn.
Det våras för pilgrimsleden
Det våras för pilgrimsleden
Pilgrimsvandring låter inte så trendigt – men det är det. Det märks i Santiago de Compostela såväl som i Selånger, där man rustat upp världens nordligaste pilgrimsled. Vad är det då som lockar 2000-talets pilgrimsvandrare? Utemagasinet söker svaret. Text: Emma V Larsson, Foto: Emma Mattsson
Ledare: Sätt det på hinklistan
Ledare: Sätt det på hinklistan
Bestiga Mount Everest. Klappa en pingvin. Åka Vasaloppet. Permanenta håret. Vinna Dalecarlia Cup. Bada i Döda havet. Kyssa Dave Gahan i Depeche Mode. Chefredaktör Marie bjussar på en gammal bucketlist – och skriver en ny.
Vinn ryggsäck från Exped!
Vinn ryggsäck från Exped!
Vad sägs om en riktigt lätt, extremt slitstark och helt vattentät ryggsäck för dina äventyrliga dagsturer? Utemagasinet har lyckats lägga vantarna på en 30-liters Whiteout från Exped – som du har chans att vinna.
Lördagssmys i det fria
Lördagssmys i det fria
Skogen, fjället, bryggan – det finns många ställen som slår tv-soffan när det kommer till lördagsmys. Vår utekock Sussi bjuder på två salta lockbeten och ett sött. RECEPT: SUSANNE JONSSON; FOTO: ANDREAS NILSSON
Vinnarna i Scandinavian Outdoor Award
Vinnarna i Scandinavian Outdoor Award
Efter tuffa tester har den internationella juryn nu korat de bästa friluftsprodukterna i Scandinavian Outdoor Award inför vår/sommar 2020. Danska företaget Nordisk tog hem "overall award" med ett katedralliknande familjetält som kan resas på bara några minuter.
Test: Frystorkat del 2 av 2
Test: Frystorkat del 2 av 2
En påse färdigmat väger som en apelsin i ryggsäcken och tillagas på några minuter. På minussidan har vi priset – och i vissa fall smaken. Utemagasinets testpatrull har ätit sig igenom 16 olika rätter, med blandad belåtenhet.(sammanfattning av test från Utemagasinet nr 7 2018). AV: ERIKA ENEQUIST OCH LENA HEDMAN
Recept: En grund, tre grytor
Recept: En grund, tre grytor
En mustig ratatouille sätter guldkant på ute-lunchen. Du kan laga basen hemma, ta med i mattermos och piffa det sista på uteköket. Här kommer tre smaksättningar att testa. RECEPT: SUSANNE JONSSON, FOTO: ANDREAS NILSSON
Aldrig mer skummande öl runt lägerelden
Aldrig mer skummande öl runt lägerelden
Längtat efter ryggan som säkrar oskummad öl runt lägerelden? Nu är den här. Lagom till sommaren lanserar Arboga Bryggeri i samarbete med den amerikanska tech-startupen Lightning Packs en öl-ryggsäck.
Krönika: "Eliten ses i Lyngen"
Krönika: "Eliten ses i Lyngen"
"Klimathotet är verkligt och akut – men lösningen tillåter inte hemlighetsmakeri, censur eller elitism. Det leder bara till misstro och folkligt förakt för just de individer, åsikter och åtgärder som påstås kunna rädda världen." Krönikören Gunnar Kugge Andersson skriver om Lyngen Think Tank – och varför han själv inte fick delta.
Smarta tekniken som ger trygghet i spåret
Smarta tekniken som ger trygghet i spåret
ARTIKEL FRÅN Tidningen Hälsa
Studier visar att allt fler känner oro när de är utomhus, under både dagtid och sena kvällar. I Plegiums försvarsspray finns fem funktioner som enkelt aktiveras med ett knapptryck. Så fungerar den smarta produkten.
Ta tåget till äventyret
Ta tåget till äventyret
Tågluffen är tillbaka, och den lämpar sig särskilt bra för äventyrslystna naturvurmare. I förra numret av Utemagasinet tog Linda Åkerberg rälsvägen ner i Europa – på jakt efter höga berg, djupa skogar och magiska vattenfall. Här tipsar hon om tre äventyrliga stopp som gav både minnen och mersmak. TEXT OCH FOTO: LINDA ÅKERBERG
Norsk ö kan bli världens första tidsfria zon
Norsk ö kan bli världens första tidsfria zon
Längtar du efter naturens lugn, en plats där tiden inte existerar? Då ska du åka till en ö i Nordnorge. Medan sommar- och vintertid debatteras i flera länder går de boende i norska Sommarøy ett steg längre: de vill att ön ska vara en tidsfri zon. Nu är det upp till myndigheterna att ta ett beslut. 
Årets Svemestermål 2019 utsedda – favoritplatserna i Sverige
Årets Svemestermål 2019 utsedda – favoritplatserna i Sverige
Att semestra i Sverige har blivit allt mer populärt på bara några år. Dels för att korta resesträckan och värna klimatet, och dels för att det finns så mycket att upptäcka på hemmaplan. Svenska Turistföreningen (STF) har gått ut till sina 238 000 medlemmar som har nominerat de lite mer okända resmålen, och nu är vinnarna utsedda.
Utemagasinet ökar! 12 % fler läsare enligt Orvesto
Utemagasinet ökar! 12 % fler läsare enligt Orvesto
Den senaste stora läsarundersökningen från Orvesto Sifo visar att Utemagasinet är ett av få magasin som ökar bland läsarna – hela 12 procent, vilket betyder 6 000 nya läsare!
Kajakdejta i sommar
Kajakdejta i sommar
Sverige är ett av världens singeltätaste länder, och allra flest solokvistar lär finnas i Stockholm. Det vill kajakföretaget Point 65 och dejtingsajten Match ändra på.
Ledare: Ständigt detta Norge
Ledare: Ständigt detta Norge
"Vi måste prata om Norge. Jag vet att du också är förbannad. Hon är som en dryg lillasyster som alltid stjäl uppmärksamheten; ställer sig på soffbordet och vickar på rumpan till allmän beskådan. Får en att känna sig gammal, präktig, torr." I nya ledaren skriver Marie om Norge och kommer på en sak som grannlandet faktiskt saknar.

Filtrering

Kategori


Tagg


Skribent