ArtiklarKrönika: Du behöver stjärnorna
Krönika: Du behöver stjärnorna
Varannan europé ser aldrig Vintergatan – och vår krönikör Gunnar "Kugge" Andersson uppmanar dig således att släcka din pannlampa: "Allt fler EU-länder reglerar användningen av artificiellt ljus – men debatten inbegriper sällan människan. Det oroar mig, ty om ljusföroreningar har avgörande påverkan på djur och växter torde fallet även vara så för oss människor."
Möt våren i löparskor
Möt våren i löparskor
Vill du rusa fritt över fjället i sommar? Eller galoppera i skogen? Då är det dags att börja jobba på löpformen. Här kommer Utemagasinets veckoprogram för ett fartfyllt och roligt friluftsliv.
9 smarta västar
9 smarta västar
En varm bål ger en varm kropp. Här kommer nio västar som gör jobbet, för utemys och puls.
Söt dryck i termosen: Flytande äppelpaj
Söt dryck i termosen: Flytande äppelpaj
Hemlagad fruktsoppa i termosen ger turen en ny dimension. Vår utekock Sussi har mixat ihop ett snabbt och enkelt recept som får dina smaklökar att jubla. RECEPT: SUSANNE JONSSON
5 fjäll med magiska våfflor
5 fjäll med magiska våfflor
Säg våffelstuga och även den mest motvillige skidåkaren lär få fart på påkarna. Här guidar vi till fem frasiga turmål i svenska fjäll. AV: LENA HEDMAN OCH ERIKA ENEQUIST
8 vandringar i Sverige
8 vandringar i Sverige
Hört talas om Gränsleden eller Mörbylångaleden? Vårt land ruvar på tusentals preparerade mil för vandringssugna. Här tipsar vi om ikoniska rutter och spännande doldisar, från norr till söder. Dessa åtta vandringar är en del av reportaget "32 vandringar i Sverige", som finns i Utemagasinet nr 2 (i butik nu!). TEXT: KARIN WALLÉN
Vinn frystorkad mat för en hel månad!
Vinn frystorkad mat för en hel månad!
Vad skulle du göra om du fick frystorkade rätter från @realturmat, för 30 dagar på tur? Alltså 90 smarta och snabba torrportioner – frukostar, luncher och middagar? Nu har DU chansen att vinna!
En frasig våffeltur på skidor
En frasig våffeltur på skidor
Säg våffelstuga och även den mest motvillige skidåkaren lär få fart på påkarna. Häng med Utemagasinet på en frasigt läcker tur till Vita Renen i Edsåsdalen. Av: Lena Hedman och Erika Enequist
Vinn trestegsraket från Hestra!
Vinn trestegsraket från Hestra!
Kylan drar in, vinden friskar i – och du vill ut på äventyr. Men hur hålla händerna torra och lagom varma? Nu har du chansen att vinna ett helt handsksystem från Hestra, med tre utvalda modeller.
Krönika: "Tubkikaren är the shit"
Krönika: "Tubkikaren är the shit"
Vår krönikör Niclas Sjögren har fått sig en tankeställare: "Jag skrattade faktiskt åt fågelskådarna i högstadiet. Inbillade mig stå över dem i coolhet. Alla de där mossgröna naturmänniskorna som inte hängde på fritidsgården och lyssnade på Sex Pistols, de var ju knappast de vildaste i matsalskön. Trodde jag, i min enfald. Nu har dock något kommit till min kännedom som kullkastar alla mina tidigare fördomar".
5 tips: Äventyrligt sportlov på hemmaplan
5 tips: Äventyrligt sportlov på hemmaplan
Vad kan man egentligen göra på hemmaplan under sportlovet? En hel massa, faktiskt! Här är fem tips på äventyr som familjen kan ägna sig åt, både med och utan snö.
Ledare: "Plötsligt händer det"
Ledare: "Plötsligt händer det"
Ett nytt nummer av Utemagasinet är ute! Chefredaktör Marie skriver om inställda fjällfester och om att det nog är bra att ropa hej redan innan man är över bäcken. För en dag slipper vi kanske pandemi-avboka roliga event: "... när den dagen äntligen kommer vill vi ju stå redo på tröskeln, med ryggsäcken packad".
Så tar du hand om ditt friluftskök
Så tar du hand om ditt friluftskök
Ett friluftskök är en kär ägodel i många ryggsäckar – särskilt efter att det blev utvalt till årets julklapp. Men hur tar man hand om sitt kök? Nu vill Primus slå ett slag för att man ska underhålla sitt friluftskök, samt laga det som slitits ut eller gått sönder. Här kommer expertens bästa tips.
Recept: Krabbelursemlor
Recept: Krabbelursemlor
Glad fettisdag! Ge dig ut i skogen och fira dagen med en krabbelursemla. Här bjussar @epaatere på ett supergott recept som du bara måste testa.
Skidåkning på sportlovet – detta måste du ha koll på
Skidåkning på sportlovet – detta måste du ha koll på
Ingen afterski och anpassade kösystem. Sportlovet i år är speciellt på Sveriges skidanläggningar. Trygghet och hänsyn står i särskilt fokus. Här är det du behöver ha koll på inför årets skidsemester.
Fjällen får ny utmaning
Fjällen får ny utmaning
En Svensk Klassiker känner de flesta till, där fyra kända lopp ska utföras inom ett år. Nu får fjällen sin egen variant, på initiativ av systrarna Linnea och Erika Nilsson-Waara.
Så impregnerar du dina skalplagg
Så impregnerar du dina skalplagg
Dagens skalplagg är mer miljösnälla än förr, men kräver kärlek och omsorg för att stå pall mot väder och vind. Vad är egentligen wash-in, sprej och vax? Vi reder ut. AV: ERIKA ENEQUIST
Goda matmuffins
Goda matmuffins
Muffins med skinka, ost och morot är vinterns snabbaste och godaste mellis! Vi lovar. RECEPT: SUSANNE JONSSON
Vild drink med ingefära och lingon
Vild drink med ingefära och lingon
Skåla in helgen med skogens smaker – kanske till och med i skogen på en AW? Här är ett recept på en vinnande vargtass med ingefära. RECEPT: SUSANNE JONSSON, FOTO: ANDREAS NILSSON
Bergans och Icebug prisas
Bergans och Icebug prisas
Det är tydligt att hållbarhet och miljö är årets ledord i Scandinavian Outdoor Award. Det största priset kammades hem av Bergans of Norway för en helt cirkulär anorak och en helt cirkulär affärsmodell. Den näst mest prestigefyllda utmärkelsen är Sustainability Award. Denna gång går det till Icebug för Follow the Footprints – inte bara en produkt utan ett komplett system för transparens och spårbarhet.

Filtrering

Kategori


Tagg


Skribent