Artiklar

Skribent: Redaktionen


12 blev 7
Köp rosa - rädda liv
Köp rosa - rädda liv
SM i multisport
Sista veckan - VINN KAJAK
Sista veckan - VINN KAJAK
Tävla med din bästa paddlingsbild och vinn en komplett kajakutrustning. Första pris i tävlingen är en Necky Narpa, en allround-kajak för långfärd i polyeten med roder och två packluckor. Måtten är 5 meter lång, 61 centimeter bred, sittbrunn på 80 gånger 46 centimeter och vikt 28 kilo. Vinnaren får också en Simply Magic-paddel, ett Necky-kapell och en Escape-flytväst. Det totala värdet är 10 900 kronor. De tio bästa bilderna belönas med varsitt exemplar av boken »Skärgårdspaddling - 10 pärlor längs svenska kusten« av frilansjournalisten och tidigare chefredaktören för denna tidning Håkan Wike. Det är en inspirationsbok med beskrivningar till tio paddelområden, nio porträtt och tre kapitel om packning, matlagning och navigering. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.
Klubb Utemagasinet
Utemagasinets shop
Utemagasinets shop
Det sociala utelivet
Det sociala utelivet
Sommarpoesi - med sol över fjäll
Sofia Ohlsén, formgivare
Digitalt friluftsliv
Digitalt friluftsliv
Digitalkameran har gjort fotografering enklare än någonsin. Bildkvaliteten är idag likvärdig med analog fotografering och dessutom är det billigt. Här är tipsen som gör dig till en bättre utefotograf.
Vaken i vaken
Vaken i vaken
Isdubbar, räddningslina, pik och ryggsäck följer med de flesta ut på isarna, lika självklart som skridskorna. Men kan du använda utrustningen när det verkligen gäller? Utemagasinet hjälper dig upp ur vaken.
Kebnekaise - ett äventyr på skidor
Kebnekaise - ett äventyr på skidor
Terrängen i Kebnekaise inbjuder till utmaningar, med stighudar och ett rep öppnar sig oändliga möjligheter. Följ med på Kebs bästa skidäventyr.
Torshammaren - Norges vackraste tindenål
Torshammaren - Norges vackraste tindenål
Åskguden Tors hammare står och vinglar på kanten till en avgrund. För klättraren är en bestigning av dess topp ett av Skandinaviens bästa äventyr.
Så klarar du maran
Så klarar du maran
Tekniken är A och O. Och intervallträning ger både kondisoch teknik. Tipsen kommer från förbundskaptenen och landslagspaddlaren i kajakmaraton, Magnus Siverbrant.
Hotad existens
Hotad existens
Fjällräv kallas en person som är en jäkel på att klara sig på fjället. Den äkta fjällräven får också kämpa för sin överlevnad, för det är ett av fjällets mest hotade rovdjur.
Gränslöst vid Sylarna
Gränslöst vid Sylarna
På svenska sidan ser Sylarna ut som ett slott med tinnar och torn. Den norska vyn över massivet är mer brutal. Följ med på en vandring över gränsen till norska fjällstationer med torvtak och trerätters njutning.
Med boktak och vitsippsgolv
Med boktak och vitsippsgolv
Vi vandrar i ett hav av vitsippor, i en sal av nyutslagna bokar. Söderåsen i Skåne visar sin allra bästa sida en solig långhelg i maj.
Himmel på gåsen
Himmel på gåsen
Högtrycket har klibbat fast över den svenska fjällkedjan. En heltäckningsmatta av tjock snö inbjuder till turer utanför lederna. Följ med på en rutt som är ny även för Erika Willners, som ändå befinner sig i hemmafjäll.
Cityliv med flyt
Cityliv med flyt
Stockholm har en särskild magi - huvudstaden är byggd på öar. Vackrast är de från sjösidan och mer kittlande i kajak, mörker och hård vind.
Grekiska grepp - fantastisk klättring på Kalymnos
Grekiska grepp - fantastisk klättring på Kalymnos
Rivstarta klättersäsongen med ett besök i den grekiska övärlden. Sol, värme, hav och Europas mest exotiska klättring väntar på dig.

Filtrering

Kategori


Tagg


Skribent