ArtiklarVälj rätt strumpa
Välj rätt strumpa
Satsa på kvalitetsstrumpor när du ska ut på tur. Utemagasinet reder ut begreppen i strumpdjungeln där ingen sanning är definitiv.
Gilla läget
Att välja liggunderlag är en fråga om prioritering - vikt eller bästa komfort.
Årets bästa prylar
Årets bästa prylar
Svenska sportbranschens pristävling ”Gear of the year” är avgjord. Bland de prisade finns friluftsmärkena Craft, Icebug och Keen.
Surfade in i Dunedin
Surfade in i Dunedin
Barbro Babs Lindman surfade idag -på sin 25e paddeldag runt Nya Zeelands sydö - in till staden Dunedin. Hon lyckades fånga dagens största våg enligt de lokala surfarna.
Sir Edmund Hillary är död
Sir Edmund Hillary är död
Edmund Hillary är död. Och med honom ett stycke Mount Everesthistoria. Den 29 maj 1953 var han och sherpan Tenzing Norgay först upp på världens högsta topp och världsbilden för mänskliga prestationer ändrades för alltid.
Steg av högsta vikt
Steg av högsta vikt
Forskare har räknat ut hur många steg per dag vi bör ta för att hålla vikten. Behovet beror på ålder och kön, småpojkar bör ta 15 000 steg per dag medan det för kvinnor över 60 räcker med 8 000.
Hett från pressarna
Hett från pressarna
Två spännande boknyheter är Vildmarksvandring i Sarek av två av Utemagasinets mest flitiga frilansare, och Med livet som insats om Chris Bonington och andra som bestigit de farligaste topparna.
Färskt puder i Iran
Färskt puder i Iran
Nu är snöförhållandena drömlika efter ymnig nederbörd i Irans fjäll. Aborzbergen norr om huvudstaden Teheran sträcker sig 4 500 meter över havet.
Se Monsens Nordkalotten
Se Monsens Nordkalotten
Lars Monsen är Norges största äventyrsikon och har gjort storartade expeditioner bland annat i Alaska och nu senast i Nordkalotten. Nu visas tv-serien om hans årslånga tur norr om polcirkeln på NRK.
Kontinentkompetent
Kontinentkompetent
Niclas Mårdfelts är första svensk att med muskelkraft korsa en ocean, en kontinent och bestiga en kontinents högsta berg. Med ultramaratonlöparen Rune Larsson rodde han över Atlanten på 95 dygn. I vinter har han cyklat från Marseille hem till Sverige. I januari besteg han som sista delen i rekordet Afrikas högsta berg Kilimanjaro.
Först på vinterns K3
Först på vinterns K3
Italienaren Simone Moro och pakistaniern Shaheen Baig är båda snabba och framgångsrika klättrare. Nu utmanar de Broad Peak - även kallad K3 8 047 m ö h - för dess första vinterbestigning någonsin.
God jul och gott nyår!
God jul och gott nyår!
FIRANDE Just nu finns platser kvar på Helags och några få på Grövelsjöns fjällstation till nyår. Julen är uppbokad på fjällstationerna men än finns chans till julfirande både i fjäll och lågland på flera mysiga vandrarhem. Boka nu, snart är det fullt.
Fortfarand finns chansen
Fortfarand finns chansen
Anmäl dig till första Kungsledenrännet! Det är en öppen skidtävling för tvåmannalag, fristil i åtta mil i april när Hemavan till Ammarnäs är som bäst.
Fotografens kärleksförklaring
Fotografens kärleksförklaring
Nu finns Staffan Widstrands bok Vilda Sverige till förmånligt pris i vår shop. Staffan är en av Sveriges internationellt mest prisade utefotografer och i boken bjuder han på sin kärleksförklaring till naturen.
Naturturism på djupet
Naturturism på djupet
Peter Fredman - en av Utemagasinets tidigare frilansare - blir Sveriges första professor i naturturism. Tjänsten tillsattes vid Mittuniversitetet i Östersund i december 2007.
Stormare, glesbygd och Varg
Stormare, glesbygd och Varg
I april är det biopremiär för Varg. Den är något så ovanligt som en fiktiv film inspelad i rätt miljö. Ovanligt också med Peter Stormare i en svensk film. Han är huvudrollsinnehavare. Eller är hunden Musti det?
Fjällfest 17-20 april
Fjällfest 17-20 april
Den 17-20 april anordnar Utemagasinet Fjällfest i samarbete med Storulvåns fjällstation. Det blir fyra dagar fyllda med turer på fjället, föreläsningar, minimässa och mycket mera med inriktning på vinterfjällsport.
Slantar till fjällräven
Slantar till fjällräven
DJUR Den skandinaviska fjällräven fortsätter att vara en hotad art. Men hopp finns trots att fjällrävarnas stödprojekts EU-pengar snart tar slut. Tack vare en annan Fjällräv.
Konstverk får inte kopieras
Konstverk får inte kopieras
BRANSCH Trangiaköken har drabbats av piratkopiering och nu hoppas Trangias vd Bengt Jonsson att det ska kunna stoppas. Och piratföretagen kan stoppas om köket blir klassat som konstverk.
Kär lek i Brofjorden
Kär lek i Brofjorden
NATUR Torsken i bohusländska Brofjorden är sedan tjugo år ett minne blott. Men nu görs ett försök att få den kopparfärgade bergtorsken att leka där igen.

Filtrering

Kategori


Tagg


Skribent