ArtiklarTesta lavinsäkerhetsutrustning
Ikväll - Everest på liv och död
Ikväll - Everest på liv och död
TV-kanalen Discovery Channel sände i fjol programserien Everest på liv och död. Tittaren fick följa ett gäng amatörbestigare upp på Everest och uppleva deras med- och motgångar genom rutan.
Christiania-hoj
Christiania-hoj
Ställ bilen, ta hojen! Det är danskarna duktiga på. Nu rullar lådcykeln från Christiania även på svenska gator.
Om människoapor och glaciärer
Om människoapor och glaciärer
Jag är mållös. Det skriver WWFs medarbetare Allan Carlson på sin blogg från en expedition i Kongo-Uganda. Han forskar om smältande glaciärer och grym jakt på människoapor.
Våra sponsorer
Våra sponsorer
Gratis till Sylarna
Du vet väl att Fjällexpressen ingår i ditt festivalpass! Fjällexpressen avgår varje morgon under Fjällfest med destination Sylarna.
Bra transporter
Bra transporter
Det är enklare än någonsin att ta sig till Storulvån och Fjällfest. Tåg från södra Sverige ankommer dagligen till Enafors station klockan 09.21 (SJ).
På väg genom fjällkedjan
På väg genom fjällkedjan
Ylva-Li Göransson och Joakim Danielsson skidar från Grövelsjön till Treriksröset. Det är 120 mil längs hela fjällkedjan och just nu är de i Hotagen, Nordjämtland.
Skalbyxor 2008
Skalbyxor 2008
Det är antagligen dina dyraste byxor - ett andande och vattentätt skal som håller dig varm och torr på skridskoisar och vinterfjäll. För att underlätta ditt nästa köp testar vi 14 par som finns i både dam- och herrmodell.
Svenskt lag kämpar i Polen
Svenskt lag kämpar i Polen
Just nu tävlar ett svenskt lag i ett startfält om 16 i Bergson Winter Challange i Polen. Det är den enda vintertävlingen i världsserien i adventure-racing.
904 varv på skridskor
904 varv på skridskor
Skridskotävlingen Vertex 24 gick av stapeln i helgen. Det blev dubbelseger i lag och nytt rekord runt Östersunds travbana 904 gånger.
Vågsurfing nytt dragplåster i Sälen
Ren ull i påsen
Ren ull i påsen
Efter TV4s kalla fakta om djurplågeri mot merinofår i Australien rannsakas klädbranschen. Alla klädmärken som använder merinoull kan kontrollera var den kommer från.
Färre levande älgkalvar
Forskare konstaterar att ovanligt många fällda älgkor bar på döda foster i fjol. Nu behövs vidare studier för att ta reda på om det kan bero på miljögifter.
Snöigt värre
Snöigt värre
Januari månad är norra halvklotets snörikaste sedan mätningarna inleddes för 42 år sedan.
Checka in på vrak
I november kan du checka in på Transjets gamla Boeing 747a på Arlanda. Det kommer inte att föra dig ut i världen, men ger dig förhoppningsvis en prisvärd och god natts flygplatsnära sömn.
Köp Vildmarksvandring i Sarek
Köp Vildmarksvandring i Sarek
Nu finns Annika Berggren och Håkan Hjorts bok Vildmarksvandring i Sarek i Utemagasinet shop.
Panta kajaken
Panta kajaken
Svenska Point 65 är först i världen med ett återvinningssystem för kajaker. Gamla trotjänare som går i pension lämnas in till återvinning och ägaren får en pant i utbyte.
Rödvitt rekordförsök
Rödvitt rekordförsök
Två danskar vill sätta världsrekord tvärs over Grönland. Samtidigt ställer de sig frågan: Finns det något tidigare rekord?
Anders blogg: Gå ner ute!
Anders blogg: Gå ner ute!
Välkommen till min blogg om att som naturintresserad gå ner i vikt!

Filtrering

Kategori


Tagg


Skribent