ArtiklarUtepåsk: Gott i påskägget
Utepåsk: Gott i påskägget
Skogsmulle må vara barnens kung i skogen, men underskatta inte påskharens dragningskraft. I år fyller vi påskäggen med matiga och goda energibollar (och ja, de funkar i ryggsäcken året runt). RECEPT OCH FOTO: SUSANNE JONSSON
3 turtips med kajak i Billdals skärgård
3 turtips med kajak i Billdals skärgård
Aprilsolen värmer fuktiga klippor och Billdals skärgård, strax söder om Göteborg, lockar till planlös dagspaddling. Eller kanske packa tältet och ta sikte på någon av de yttre öarna, för ett större äventyr? Från Billdal tar du dig snabbt ut bland obebodda öar och kobbar, i en skärgård där ganska få båtturister rör sig. I synnerhet så här års, innan säsongen drar igång.
Ledare: "Älskade uteprylar"
Ledare: "Älskade uteprylar"
Nya numret av Utemagasinet finns i butik nu – denna gång med vårens maffiga prylguide. Det får chefredaktör Marie Kjellnäs att reflektera i ledaren: Kan man gilla friluftsutrustning OCH värna om miljön?
Här är de saknade topparna!
Här är de saknade topparna!
I Utemagasinet nummer 3-4 har det tyvärr blivit ett tryckfel. Artikeln "Den ultimata topplistan" har tappat de tre sista sidorna, med turbeskrivningar till Sylarna och Åreskutan. Här hittar du de förlorade topparna – och hela artikeln i pdf-form.
Vinn Fjällfest-paket för två!
Vinn Fjällfest-paket för två!
Utemagasinets event Fjällfest kommer att arrangeras i Vålådalen vårvintern 2022. Nu har du chansen att vinna utepass och boende för dig och en vän, till ett värde av 9 000 kronor.
Vinn impregnering + ull/duntvättmedel från Organotex!
Vinn impregnering + ull/duntvättmedel från Organotex!
Hur länge håller ett par skalbyxor? En dunjacka? En sovsäck? Kvalitet och design spelar in förstås – men du kan också själv påverka livslängden hos dina friluftsfavoriter, kanske mer än du tror, genom att tvätta och återimpregnera dem regelbundet. Nu kan du tävla om ett fint kit från Organotex!
Med tältet på biltaket – vad är grejen?
Med tältet på biltaket – vad är grejen?
Trenden att tälta på biltaket, som rullat in över Sverige på sistone, bottnar i amerikansk och australiensisk campingkultur. Men vad är egentligen grejen med att sova på parkeringen? TEXT: CAJSA RÄNNAR, FOTO: MARTIN OLSON
Rekordökning för Utemagasinet!
Rekordökning för Utemagasinet!
Utemagasinet går mot strömmen och får allt fler prenumeranter. Tidningen ökade sin räckvidd med hela 22 procent under 2020. Även utemagasinet.se och instagramkontot växer. Chefredaktör Marie Kjellnäs tror att fler rekord är att vänta under det kommande året.
UTE testar: Lätta skor för vandring och löpning
UTE testar: Lätta skor för vandring och löpning
Vandra eller springa? Är packningen nätt och terrängen rätt, kan du med fördel välja lätta skor för vårens och sommarens äventyr. Vi har testat tolv tåliga modeller och korat hela tre vinnare. AV: FREDRIK ÖLMQVIST, FOTO: MATTIAS FREDRIKSSON
Vi ses på UTELIV(e) i helgen!
Vi ses på UTELIV(e) i helgen!
Följ med uteredaktionen när vi livesänder från vår tentipi i Vålådalen! Den 19 och 20 mars klockan 17-18, får ni ta del av vintertältning, utemat, fjällvandring med hund, utedrinkar och musik runt lägerelden – bland annat! Här är helgens matiga program. Vi ses på @utemagasinetsverige!
Krönika: Du behöver stjärnorna
Krönika: Du behöver stjärnorna
Varannan europé ser aldrig Vintergatan – och vår krönikör Gunnar "Kugge" Andersson uppmanar dig således att släcka din pannlampa: "Allt fler EU-länder reglerar användningen av artificiellt ljus – men debatten inbegriper sällan människan. Det oroar mig, ty om ljusföroreningar har avgörande påverkan på djur och växter torde fallet även vara så för oss människor."
Möt våren i löparskor
Möt våren i löparskor
Vill du rusa fritt över fjället i sommar? Eller galoppera i skogen? Då är det dags att börja jobba på löpformen. Här kommer Utemagasinets veckoprogram för ett fartfyllt och roligt friluftsliv.
9 smarta västar
9 smarta västar
En varm bål ger en varm kropp. Här kommer nio västar som gör jobbet, för utemys och puls.
Söt dryck i termosen: Flytande äppelpaj
Söt dryck i termosen: Flytande äppelpaj
Hemlagad fruktsoppa i termosen ger turen en ny dimension. Vår utekock Sussi har mixat ihop ett snabbt och enkelt recept som får dina smaklökar att jubla. RECEPT: SUSANNE JONSSON
5 fjäll med magiska våfflor
5 fjäll med magiska våfflor
Säg våffelstuga och även den mest motvillige skidåkaren lär få fart på påkarna. Här guidar vi till fem frasiga turmål i svenska fjäll. AV: LENA HEDMAN OCH ERIKA ENEQUIST
8 vandringar i Sverige
8 vandringar i Sverige
Hört talas om Gränsleden eller Mörbylångaleden? Vårt land ruvar på tusentals preparerade mil för vandringssugna. Här tipsar vi om ikoniska rutter och spännande doldisar, från norr till söder. Dessa åtta vandringar är en del av reportaget "32 vandringar i Sverige", som finns i Utemagasinet nr 2 (i butik nu!). TEXT: KARIN WALLÉN
Vinn frystorkad mat för en hel månad!
Vinn frystorkad mat för en hel månad!
Vad skulle du göra om du fick frystorkade rätter från @realturmat, för 30 dagar på tur? Alltså 90 smarta och snabba torrportioner – frukostar, luncher och middagar? Nu har DU chansen att vinna!
En frasig våffeltur på skidor
En frasig våffeltur på skidor
Säg våffelstuga och även den mest motvillige skidåkaren lär få fart på påkarna. Häng med Utemagasinet på en frasigt läcker tur till Vita Renen i Edsåsdalen. Av: Lena Hedman och Erika Enequist
Vinn trestegsraket från Hestra!
Vinn trestegsraket från Hestra!
Kylan drar in, vinden friskar i – och du vill ut på äventyr. Men hur hålla händerna torra och lagom varma? Nu har du chansen att vinna ett helt handsksystem från Hestra, med tre utvalda modeller.
Krönika: "Tubkikaren är the shit"
Krönika: "Tubkikaren är the shit"
Vår krönikör Niclas Sjögren har fått sig en tankeställare: "Jag skrattade faktiskt åt fågelskådarna i högstadiet. Inbillade mig stå över dem i coolhet. Alla de där mossgröna naturmänniskorna som inte hängde på fritidsgården och lyssnade på Sex Pistols, de var ju knappast de vildaste i matsalskön. Trodde jag, i min enfald. Nu har dock något kommit till min kännedom som kullkastar alla mina tidigare fördomar".

Filtrering

Kategori


Tagg


Skribent