ArtiklarTufft väder vid räddningsinsats i fjällen
JUST NU Ett räddningpådrag pågår just nu för att undsätta en skadad fjällvandrare i Helags. Hårt väder försvårar insatsen.
Fotriktig trend
Fotriktig trend
TREND Från flera håll rapporteras att den överlägset största kundgrupp som köper vandringskängor är kvinnor mellan 40 och 65 år. Både butiker och leverantörer talar om detta som ett fenomen just nu. Kvinnorna i denna åldersgrupp har självständiga barn, bra ekonomi och tycker tydligen om att vandra. Både i våra egna fjäll men också på populära sydeuropeiska resmål.Hans Axelhed som jobbar med kängmärket Hanwag berättar för Utemagasinet att det här är den överlägset största gruppen av kängköpare hos flera stora butiker. Bland annat Kängspecialisten i Stockholm. Detta utan att några särskilda kampanjer riktats mot dem.
Sarken stegjärn återkallas
Sarken stegjärn återkallas
PRYLAR Stegjärnen Sarken från tillverkaren Petzl återkallas. Detta beror på rapporter från kunder om att de främre spetsarna utmattas i förtid vid intensiv användning. Sprickor bildas i den främre metalldelen nära de främre spetsarna/den främre spetsen vilket försvagar och ger risk för brott.
BOVEN I DRAMAT - HANDDUKAR
BOVEN I DRAMAT - HANDDUKAR
MILJÖ Det är dags att miljömärka handdukar. I tio år har reningsverken frågat sig varför det finns höga halter av giftet nonylfenol i avloppsvattnet. Nu finns svaret, Svenska Naturskyddsföreningen, SNF, avslöjar källan - vanliga handdukar. I tester av olika handdukar fann de så pass mycket av giftet att det rimligen är orsaken till fynden i avloppsvatten.
Friluftsprylar säljer
BRANSCH Friluftsbranschen växer så det knakar. Från Tyskland och Kina - båda jättar på sina respektive kontinenter - rapporteras eskalerande siffror.
Osprey och Chaco hos ny leverantör
BRANSCH Leverantören Tennessee Style som marknadsför bland annat Patagonia och Canada Goose tar nu två nya märken under sina vingar.
Ute i Stockholmsområdet
Följ med Storstockholms naturguider på äventyr. Det kostar 50 kr att följa med, 20 kr för medlem i Naturskyddsföreningen och inget om man är under 15 år. Ta med matsäck, rejäla skor och kläder efter väder. Mer info hittar du på www.utinaturen.nu .
Två heta böcker
Två heta böcker
Resejournalisten Per Johnssons bok "7 berg, kontinenter, månader med Fredrik Sträng" finns nu i handeln liksom Röda korsets pocketbok om första hjälpen.
Var med i Nordens största multisporttävling
Var med i Nordens största multisporttävling
Multisportsäsongen är iinte över ännu. Du har fortfarande chansen att anmäla dig till Nordens största tävling i multisport, Raid Uppsala. Den 13/10 går den av stapeln i trakterna kring Ulltuna något söder om Uppsala Centrum.
Någon vill ha dina underkläder
Någon vill ha dina underkläder
Klädmärket Patagonia utökar sitt klädåtervinningsprogram. De tar numera emot fler typer av plagg nu även från andra märken.
Köp rosa; rädda liv
Köp rosa; rädda liv
PRODUKTER Nu kan du som köpare av friluftsprodukter aktivt stödja bröstcancerforskningen.
Musen som röt
Musen som röt
Is på Ånnsjön
Is på Ånnsjön
Tidigare inlägg
Tidigare inlägg
En dag på kontoret...
Goda tider för fjällräven
Välkommen ut!
Välkommen ut!
Nästa nummer
Nästa nummer
Nakenprotest
Nakenprotest
Klimatet dödar
Utan Kina - inget friluftsliv

Filtrering

Kategori


Tagg


Skribent