Artiklar

Skribent: Marie Kjellnäs


Ledare: Hej mitt vinterland
Ledare: Hej mitt vinterland
"I Utemagasinet utropar vi vinter för alla läsare, oavsett postadress, i slutet av oktober – då nummer 11 sprids över landet. Vintern sträcker sig sedan fyra nummer framåt, med vårvintern som skön final, tills vårinspirationen tar över helt i början av april. Till skillnad från SMHI utgår vi från faktorer som längtan, drömmar, resvanor och ligger gärna steget före." Chefredaktören Marie skriver om svällande snötäcken och godbitar du hittar i nyaste numret av Utemagasinet – som finns ute nu!
Ledare: Golvad av en urkraft
Ledare: Golvad av en urkraft
"Naturen är en perfekt plats för den som söker lite tuggmotstånd i livet. Den som vill bli omruskad, kanske rentav golvad av en riktig urkraft – för att sedan kunna resa sig, starkare än någonsin." Chefredaktören Marie skriver om naturmöten som ger styrka och ögonglitter.
Ledare: Ge mig äkta vara
Ledare: Ge mig äkta vara
Chefredaktören Marie vill ha äkta vara. Rejäla prylar som man kan lita på i alla väder, som inte skriker "Uppdatera mig! Uppgradera mig!" i tid och otid. Som en havskajak, inköpt i Dala-Floda 2001. Eller muurikkan, detta fantastiska järnstycke. Här är Maries ledare från det sprillans nya numret som finns ute nu!
Ledare: Om kakor och brunsås
Ledare: Om kakor och brunsås
Chefredaktören Marie är inte en fena på att minnas startplatser, ledsträckningar och vägval – men turmaten är något annat. Både smaksensationer och spyvirke. Exempelvis blev den frystorkade frukosträtten Biscuits and Gravy, (fritt översatt Kakor och Brunsås) ett minne för livet under Fjällräven Classic i Colorado.
Ledare: "Blåbär är vi allihopa"
Ledare: "Blåbär är vi allihopa"
Var du med på Utemagasinets nya event Utehelg? Chefredaktören Marie sammanfattar helgen och skriver om att vara blåbär bland experter, yoga på sup-bräda och om varför event av dessa slag är viktiga.
Ledare: Här har du ditt uteliv
Ledare: Här har du ditt uteliv
Hela 94 procent av Uteläsarna fjällvandrar "i någon mån" – och 67 procent tältar några gånger per år eller oftare. Chefredaktören Marie bjussar på siffror från senaste läsarundersökningen och drömmer sig till en fiktiv lägerplats där hon och du och ett gäng andra Uteläsare sitter runt elden med spetsat kokkaffe och snackar friluftsdrömmar.
Ledare: Var möter du våren?
Ledare: Var möter du våren?
"Kan man få både snö och värme i samma tugga så är livet fulländat..." Chefredaktören Maries hjärta klappar lite extra för vårvintern – gör ditt också det? Här kan du läsa hennes senaste ledare från numret som finns ute nu!
Ledare: Kalla & jag
Ledare: Kalla & jag
I nyaste numret av Utemagasinet (i butik idag!) skriver chefredaktören Marie om upptagna bajamajor, om att längdskidåkning är mänsklig prestation i sin yttersta form och om ett Vasalopp som inte gick riktigt som tänkt.
Ledare: Ute gör dig friskare
Ledare: Ute gör dig friskare
I nyaste numret av Utemagasinet (i butik idag!) skriver chefredaktören Marie om nyårslöften som går i kras, hur vi (tyvärr) byter ut upplevelselöften till sluta-löften efter 26 års ålder och om att naturen nog är lösningen på det mesta.

Filtrering

Kategori


Tagg


Skribent