På väg genom fjällkedjan

På väg genom fjällkedjan

Ylva-Li Göransson och Joakim Danielsson skidar från Grövelsjön till Treriksröset. Det är 120 mil längs hela fjällkedjan och just nu är de i Hotagen, Nordjämtland.

Det unga paret Ylva-Li Göransson och Joakim Danielsson har tidigare paddlat Blå bandet längs hela Sveriges kust men vill den här gången uppleva vår fjällvärld i vinterskrud. Därför byttes kajakerna ut mot skidor och pulka. Startskottet gick i Grövelsjön den första februari och sedan dess har vädrets makter visat sina krafter och inte sin mildaste sida.

Nu har Ylva-Li och Joakim kommit ungefär en tredjedel av vägen. Efter hälften vid Hemavan/Tärnaby väntar den enda planerade matdepån. Här kan du följa oss från starten i Grövelsjön och hela vägen upp till Treriksröset. Hur vi tar oss med skidor och pulka genom den Svenska fjällkedjan, vilka problem och motgångar vi möter på vägen och vilka höjdpunkter. Vi startar den 1: e februari och beräknar vara ute i ca två månader. Ett nytt äventyr!

Eller se närmare på vår redan genomförda paddling runt Sveriges kust sommaren 2006 från Svinesund till Haparanda 225 mil i kajak. Skulle du bli sugen på att veta och se mer av våra turer, ta kontakt för att boka ett föredrag och bildvisning.

Följ expeditionen på www.freehorizon.se

  • Få utemagasinet.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!