Upplev urtida havsmonster

Upplev urtida havsmonster

NATURFILM Cosmonova får nytt liv i sitt nya digitala 3D-system. Idag är det premiär med det förhistoriska äventyret Sea Monsters 3D.

På naturhistoriska museets kupolbiograf Cosmonova visas filmer i världens största format. Idag är det dubbelpremiär. Dels har ett nytt digitalt 3D-system installeras och dels premiärvisas det förhistoriska äventyret Sea Monsters 3D.

Filmen tar dig med till det vidunderliga livet i havet under dinosauriernas era. National Geographic har producerat filmen som för allra bästa närvara visas i 3D.

- Den nya plattformen blir ett lyft för oss och våra besökare. Vi kan nu erbjuda ett ännu bredare utbud och visa filmer som vi inte kunnat visa tidigare, säger Jessica Christensen, chef för Cosmonova.

Filmen tar dig 80 miljoner år tillbaks i tiden och ger förklaringar till hur vi i dag kan känna till så mycket om livet för så många miljoner år sedan. Du följer familjen Dolichorhynchops och deras möten med den giraffhalsade Styxosaurus, den bulldogg-liknande fisken Xiphactinus och havens T-Rex, den köttätande Tylosaurie.


- Den nya 3D-lösningen är skräddarsytt efter vår stora kupol och kan visa digitala 3D-filmer med en stor, skarp och ljusstark bild. Vår installation är en av de bästa i sitt slag, säger Björn Hedén, chefstekniker för Cosmonova.

Bild 346136

Världen låg under vatten

Under kritaperioden såg inte världen ut som idag. För 80 miljoner år sedan var klimatet på jorden varmare, med högre havsnivåer och en större del av jordens yta täckt av vatten.

Sea Monsters 3D: Ett förhistoriskt äventyr är den första filmen i det här stora formatet som handlar om de gigantiska djur som levde i havet under denna period.

Sea Monsters 3D: Ett förhistoriskt äventyr är producerad av National Geographic och svensk berättare är Katarina Ewerlöf. Filmen belönades nyligen med The Visual Effects Society´s Award.


För att kunna se 3D-filmer i aktiv stereo behöver besökarna bära så kallade aktiva glasögon med flytande kristaller. De släpper växelvis igenom och blockerar allt ljus, vilket gör att vi upplever att filmen är i 3D. För mer information, se:

  • Få utemagasinet.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!