REDAKTIONSBLOGGEN

REDAKTIONSBLOGGEN

Välkommen till Utemagasinets redaktionsblogg, så här var det på kontoret idag: ------------------------------------------------------------------

Måndagen den 24 november Fler filer blire

Intressant möte med Martin som jobbar med datasupport här i Åre. Nyttigt att tänka igenom vad som fungerar bra och vad som behöver bli bättre. Att skriva och surfa på en dator är ju enkelt.


Det vi kontinuerligt behöver utveckla har med den digitala tekniken att göra. Vi plåtar mycket och har ett stort behov av att snabbt katalogisera och lagra bilderna. Snart kommer vi hantera filmfiler för hemsidan också. Det blir snabbt tunga grejer.


------------------------------------------------------------------------------------------


Bild 345752


Fredagen den 21 november Körigt med snöjröjningen


Det har snöat och blåst hårt i natt. Och snöröjningen var eftersatt på morgonen. Så många körde fast med sina bilar. Ingalill till exempel som har en Volvo V70. Själv hade jag tur med min Subaru Legacy.


Så nu finns fina snöhögar längs gator och parkeringar här i Åre.Bild 345753Nu på eftermiddagen sitter Ingalill med Åres egen gudfader, Pocke, för att reda ut byns historia. Det är många saker som få känner till och nära att byn inte alls fick några liftar på 1960-talet. Pocke bara plirar med ögonen och skrattar när man frågar vad skriverierna ska användas till.

Bild 345754


Samtidigt har Åka Skidor-pojkarna Fredrik och Tobias sprungit fram och tillbaka med kartonger med gamla tidningar som sorteras. Det har blivit en stig i linoleumgolvet.


På samma golv står kartonger med barn- och ungdomskläder som Gösta Fries ska plåta på tisdag, kära vädergudar, låt snön vara kvar! Skrivbordet dignar av hårdvara som ska vara på en prylsida i nästa eller nästnästa nummer, mmmmm!


Nu tar vi helg och busar i snön!// Erika

  • Få utemagasinet.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!