Snön just nu

Snön just nu

Snöläget i Sverige och världen - snöoväder i södra norrland. Kläppen (42 cm) och Kungsberget (41 cm) rapporter mest snö i Sverige under senaste veckan. Och unikt snöfall i Förenade Arabemiraten och Vietnam.

www.Skiinfo.com rapporterar att det massiva snöandet under helgen I södra norrlaand har lett till att 15 skidorter i området har fått 20cm eller mer de senaste sju dagarna. Snön har även ställt till det för trafiken i området och det rapporteras om flertalet avåkningar. Även Kungsberget har fått stora mängder snö under de senaste veckan med 41 cm. Förhållandena på de svenska skidanläggningarna är utmärkta för stunden och enligt SMHI:s snökarta är två tredjedelar av landet täckt med snö. Skistar skriver i ett pressmeddelande att de öppnar bokningsmöjligheterna för nästa års skidresor redan nu, sex månader tidigare än normalt. Även Hammarbybacken har fått del av snöfallen den sista veckan och rapporterar om fina förhållanden.

Den efterlängtade snön har slutligen hittat till Nordamerika och främst då till västkusten. Mammoth Mountain rapporterar om 150cm snö på fyra dagar i början av veckan. I Franska delen av Pyreneerna så fortsätter snöandet, Cauterets fick hela 145cm snö under förra veckan.

Vintern fortsätter att sätta rekord av olika slag. Senaste i raden är Vietnam som fått ett tunt lager snö i Mau Son bergen och i de norra delarna av Förenade Arabemiraten, i Jebel Jais bergen har det snöat 10cm. Kronprins Sheikh Saud Bin Saqr Al Qasim som planerar in inomhusanläggning för skidåkning besökte området för att titta på snön. Detta är så ovanligt att inte ens lokala dialekter har ord för snö enligt rappporter.

SNÖDJUP 5 I TOPP SVERIGE I PISTERNA

1. ROMME ALPIN 75 CM

2. BJÖRKLIDEN 70 CM

3. KUNGSBERGET 70CM

4. KÅBDALIS 70CM

5. BRANÄS 65CM

  • Få utemagasinet.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!