Cykeltramp för klimatet

Cykeltramp för klimatet

En klimatstafett inleds med att aktiva tar sig med cykel i tre karavaner från norr, väster och söder mot Stockholm. På vägen stannar de på ett flertal orter och de anländer till Stockholm den 14 maj inför Naturskyddsföreningens hundraårsdag.

Klimatförhandlingarna mellan världens länder ska hållas i Köpenhamn i december och Sverige som ordförandeland i EU kommer att vara med och leda EU-delegationen i förhandlingarna.

Klimatstafetten som kommer att pågå ända till förhandlingarna i Köpenhamn inleds innebär att olika aktiviteter kommer att genomföras i landets kommuner för att samla stöd och namnunderskrifter bland företag och kommunalråd.

- Vi vill ge en uppbackning från många olika delar av samhället till ett ambitiöst avtal i Köpenhamn. Sverige har en avgörande roll för att få EU att inta en reellt ledarskap, säger Svante Axelsson generalsekreterare i Naturskyddsföreningen.

Den cyklande klimatstafetten avgår den 3 maj från Mora och Älvdalen i Dalarna, från Malmö den 1 maj och från Göteborg den 3 maj. De tre cykelkaravanerna når sedan Stockholm lagom till Naturskyddsföreningen hundraårsdag som firas med en stor fest i Stockholms stadshus den 16 maj.

Av: Ingalill Forslund

  • Få utemagasinet.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!