Ring ring

Nu kan du ringa in dina rovdjurs-observationer.

Ser du varg angripa tamdjur eller känner du dig själv hotad av dem. Eller vill du berätta om en björnobservation? Ring då länsstyrelsens nya rovdjurstelefon på numret 026 -171250.

Länsstyrelsen i Gävleborg har upprättat en så kallad rovdjurstelefon som går att ringa till och rapportera observationer av rovdjur. Har du sett hur rovdjur attackerat andra djur eller upplever du dem som hotfulla? Ring till rovdjurstelefonen. Det går även att ringa in helt odramatsika iakttagelser.

- Det händer då och då att folk ringer in och rapporterar att de sett rovdjur. Men många vet inte vart de ska ringa. Nu hoppas vi få in samtliga iakttagelser som görs, för vi vill ha reda på vad som händer med djuren, säger Sara Hommen på länsstyrelsen till tidningen Gävle Dagblad.

Telefonen kommer att vara öppen på dagar och kvällar. Den som gör observationer nattetid kan prata in ett meddelande på telefonsvarare så ringer länsstyrelsen upp dagen därpå. Namn och telefonnummer måste då lämnas eftersom rovdjurstelefonen inte visar den informationen.

Av: Ingalill Forslund

  • Få utemagasinet.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!