FOTOTÄVLINGEN AVGJORD

Redaktionen har överösts med tusentals bilder från våra flitiga läsare. Vi har frossat i alla ögonblick som fångats på bild. Motljus och siluettbilder, kajaker (särskilt de där kajakfören syns mot en vacker bakgrund) är vanliga. Bildkvaliteten är på det hela taget anmärkningsvärt hög. Tack alla deltagare och grattis alla vinnare!

Första pris går till Jörgen Larsson från Norsborg.

FOTOTÄVLINGEN AVGJORD

Bilden är tagen vid Måseskär i Bohuslän och är ett skolboksexempel på en vacker solnedgångsbild. Kan man inte nästan känna lukten av sommar, hav och solbränd hud? Bra komposition och underbara färger. Grattis Jörgen!Din sköna bild belönas med Kajaken Marlin, en ny modell som klarar allt från lugna vatten till tuffa havsförhållanden och surf. Marlin har god lastkapacitet och är stabil och lättpaddlad även under längre färder i hård sjö. Designen är ett resultat av Kajaktivs expeditioner längs några av världens mest krävande kuster. Värde 14 990 kronor. www.kajaktiv.se.

Andrapris går till Lars Tigerström från Falun.

FOTOTÄVLINGEN AVGJORD

Bilden på kajakpaddlaren är tagen en krispigt klar höstdag i ett otroligt ljus som förstärks av dimma. Moln, kajak och paddlare reflekteras i den spegelblanka vattenytan och som pricken över i – det frysta paddeltaget. Enkel men fulländad. Grattis Lars! Din sköna bild belönas med tunneltältet Vaude Power Ferret, ett mycket vindstabilt tält som klarar alla fyra säsonger i fjällen. Det är ett tvåmanstält som väger 3,5 kilo och har en luftig sidoingång, stora absider och ett yttertält som kan användas separat. Värde 4 000 kronor. www.bisonoutdoor.se.

Tredje pris går till Gunar Streu från Malmberget.Vem vill inte vakna upp till denna vy?

FOTOTÄVLINGEN AVGJORD

Sulitelma, vackert inramat av en röd ram. En dag av äventyr stårför dörren – bokstavligen. Enkel bild som kräver ett bra vidvinkelobjektivmen som är så Utemagasinet-mässig att den bara måste prisas. Grattis Gunar! Din sköna bild belönas med Ryggsäcken Kajka 75, en nyhet från Fjällräven. En säck späckad med finesser och genomtänkta funktioner. Dessutom med en riktigt stilren retrodesign. Säcken har ställbart bärsystem, topplocket fungerar även som höftbälte och i botten finns en smart förvaring för blöta prylar. Packvolym 75 liter. Värde 2 800 kronor. www.fjallraven.se.

HEDERSOMNÄMNANDE

Susi Zeplin, Föllinge. En bild med härlig kontakt, fyra par ögon och vackert kvällsljus.

FOTOTÄVLINGEN AVGJORD

Ingemar Näslund, Östersund. En dagslända har krupit upp på ett grässtrå för att torka sina vingar i solen.

FOTOTÄVLINGEN AVGJORD

Sebastian Karpowicz, Duved. En fulländad motljusbild med braskärpa och härliga färger.

FOTOTÄVLINGEN AVGJORD

Lars-Erik Boberg, Falun. En surrealistisk skridskobild med en skön diagonal där åkarna rör sig rakt mot betraktaren.

FOTOTÄVLINGEN AVGJORD

Elin Bustad, Skövde. Solen strilar genom lövverket. Hög kontrast frahäver färg och form.

FOTOTÄVLINGEN AVGJORD

Peter Hjelm, Mariestad. Lunnefågel leker tittut. En bild som visar hur roligt det är att leka med detaljer.

FOTOTÄVLINGEN AVGJORD

Niklas Roswall, Järvsö. Att gå riktigt nära lyfter ofta motivet. Som den här krabaten, som verkligen sticker ut från den jämna blå bakgrunden.

FOTOTÄVLINGEN AVGJORD

Gunta Poding, Nyköping. en glad bild tagen med blixt i komgination med kort slutartid som skapar en dramatisk bagrund.

FOTOTÄVLINGEN AVGJORD

Patrik Larsson, Stockholm. Ovan molnen och en intressant komposition, solen står lågt i horisonten och ger ett varmt ljus.

FOTOTÄVLINGEN AVGJORD

Stefan Isaksson, Torslanda. Ett klassiskt Uemagasinetmotiv – ett rött tält i naturen, som tack vare kompositionen ger en riktigt bra bild.

FOTOTÄVLINGEN AVGJORD

Adrian Seligman, Åre. Den lilla människan i den stora naturen. Utemagasinet i ett nötskal.

FOTOTÄVLINGEN AVGJORD

Hans Engström, Norrköping. Fjället på riktigt, här är det kallt om fingrarna att fotografera. En skön bild där ledmarkeringarna ger perspektiv.

FOTOTÄVLINGEN AVGJORD

Maria Wallström, Linköping. Krispig vinter och en skön diagonal mellan tältet och solen.

FOTOTÄVLINGEN AVGJORD

Björn Vedlund, Degerfors. Skarpa färger och kontraster och ett bevis på naturens obetvinglighet – växtkraft.

FOTOTÄVLINGEN AVGJORD

Åge André Klevåsvold, Bergen. Upp eller ner, träd och ett landskap som reflekteras i vattenspegeln. Ett klassiskt motiv men inte desto mindre vackert.

FOTOTÄVLINGEN AVGJORD

FOTOTÄVLINGEN AVGJORD FOTOTÄVLINGEN AVGJORD FOTOTÄVLINGEN AVGJORD

FOTOTÄVLINGEN AVGJORD FOTOTÄVLINGEN AVGJORD FOTOTÄVLINGEN AVGJORD FOTOTÄVLINGEN AVGJORD FOTOTÄVLINGEN AVGJORD FOTOTÄVLINGEN AVGJORD FOTOTÄVLINGEN AVGJORD FOTOTÄVLINGEN AVGJORD