Nytt vinteräventyr i Jämtlandsfjällen

Nytt vinteräventyr i Jämtlandsfjällen

Fjällräven Vinter Classic är ett vinterarrangemang utmed den klassiska Jämtlandstriangeln.

Start och mål sker vid STF Storulvån Fjällstation och planeras till mars 2011. Deltagarna tar sig runt de 47 km på skidor med övernattning i tält eller inomhus på fjällstationerna. Arrangemanget är ett samarbete mellan Fjällräven och Svenska Turistföreningen.

- Vårt otroligt populära vandringsevent i Lappland, Fjällräven Classic är redan fullbokat inför sommaren. Över 2000 vandrare från mer än 20 nationer kommer att vandra mellan Nikkaluokta och STF Abisko Turiststation. Nu vill vi ge dem möjligheten att upptäcka Svenska vinterfjällen och dess unika miljö på ett enkelt och roligt sätt, säger Jerry Engström, marknadschef på Fjällräven.

I startavgiften ingår mat, bränsle, kartor och medlemskap i STF. Syftet är att få fler intresserade av vinterfjällen och erbjuda ett säkert och tryggt arrangemang i en fantastisk natur.

- Det bästa med Fjällräven Vinter Classic är att såväl nyfikna nybörjare och erfarna fjällrävar kan delta. Vi vill med detta sänka trösklarna, få fler att våga ge sig ut på tur mellan våra fjällstationer. Här är ett ypperligt tillfälle att samla kompisgänget till härliga dagar på fjället, säger Yvonne Arentoft, vd Svenska Turistföreningen.

Av: Foto: Johan Marklund

  • Få utemagasinet.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!