Grattis Team Explore!

Grattis Team Explore!

Multisportlaget Team Explore tog en historisk seger genom att vara första svenska lag att vinna en multisporttävling i världsserien, Costa Rica Adventure Race.

Team Explore består av John Karlsson, Mikael Lindnord, Per Vestling och Jari Kirkland.

- Vi lyckades hålla ett högt tempo hela vägen och följde vår grundtaktik med att hela tiden försöka hålla oss i ledning och på så vis sätta press på de andra, säger lagkapten Mikael Lindnord.

Cykling i 24 timmar var något av det längsta laget någonsin klarat av, och stressade av att ha franska laget Quechua flåsande i nacken vågade de bara ta två tiominuters powernaps. Totalt blev det en timme och fem minuters sömn under tre och ett halvt dygns tävling. Lagkaptenen är dock entusiastisk över upplevelsen:

- Costa Rica var ett fantastiskt land att tävla i. Även om vi var supernära ormar, spindlar och krokodiler i regnskogen så var helhetsupplevelsen enorm. De stora dagstidningarna och tv-kanalerna följde tävlingen live, så var vi än kom kände lokalbefolkningen till oss och hejade på.

Nu laddar Team Explore för säsongsavslutning i svenska cupen med SM och slutligen VM som avgörs i Spanien och Förenade Arabemiraten.

  • Få utemagasinet.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!