UTE-recept: Pasta med halloumi, chili och tomat
Foto: Emma V Larsson

UTE-recept: Pasta med halloumi, chili och tomat

UTE-planer i helgen? Här kommer ett mat-tips från Utemagasinets webbredaktör Emma; en smakrik pasta som enkelt slängs ihop ute i det gröna, men som får guldkant av vitlök, rödvin och parmesan.

2 portioner

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 pkt halloumi
1 liten chili
Rödvin (om utrymme finns)
valfria kryddor, t ex oregano
2 pkt krossade tomater (ett fungerar absolut också, men man är ju så hungrig där ute i det gröna)
olivolja till stekning + salt och peppar
Valfri pasta
Parmesan att strö över


Stek gul lök i olivolja, tillsammans med finhackad vitlök och chili. När löken är lite mjuk häller du i två paket krossade tomater.
Låt koka upp tillsammans med ev. lite rödvin och kryddor.

Skär upp halloumiost i små härliga bitar och tillsätt direkt i tomatsåsen. Låt koka en stund (man kan naturligtvis steka osten innan med löken, men jag gillar konsistensen som den får ostekt och efter en stund i grytan.)

Koka upp vatten, lägg i pastan och låt den koka tills den nästan är klar. Häll då bort vattnet och lägg pastan i tomatröran. Låt detta sjuda ihop någon minut. 

Servera med riven parmesan och njut!

  • Få utemagasinet.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!