Recept: Gott i fickan
Foto: Peter Greppmayr

Recept: Gott i fickan

Nötter, frön och torkad frukt är smart turenergi som räcker länge. Tyske utekocken Markus Sämmer bjuder på tre sunda recept ur sin bok The Great Outdoors.

En liten nötblandning är perfekt när energin tryter på turen. Ett tips är att prova att rosta valnötter, mandlar och solrosfrön i en stekpanna eller i ugnen innan du hackar dem, för en rundare smak. 

"MONKEY MUNCH"

80 g skalade mandlar
80 g bananchips
80 g jordnötter, lättsaltade
40 g torkad mango
40 g russin
30 g kokoschips

Skiva mangobitarna, hacka bananchipsen och strimla mandlarna. Blanda med resten av ingredienserna och förvara lufttätt. 

 

"POWER PUSH"

50 g torkade aprikoser 50 g torkade fikon
50 g gojibär
40 g valnötter
40 g skalade mandlar
40 g pumpafrön

Skär aprikoser och fikon i bitar, hacka valnötter och mandlar grovt. Blanda med gojibär och pumpafrön, förvara lufttätt. 

 

"MACADAMIA MONSTER"

80 g macadamianötter
40 g hasselnötter
40 g cashewnötter
40 g torkade tranbär
60 g torkade dadlar

Hacka macadamia-, cashew- och hasselnötter grovt samt skär dadlarna i småbitar. Blanda med resten av ingredienserna och förvara i lufttät burk. 

  • Få utemagasinet.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!