94 av 100 fjällvandrar
Utemagasinets fotograf Emrik Jansson fångar vandrare i norska Tromsö.

94 av 100 fjällvandrar

Under vintern har vi genomfört en stor läsarundersökning för att få reda på mer om er som läser Utemagasinet; om era utevanor och vad ni helst av allt vill läsa om. Vandring ligger i topp!

Den stora analysen får vänta lite, men vi kan iallafall avslöja att vandring fortfarande toppar aktivitetslistan. Alla som svarat på enkäten vandrar i skogen/närområdet regelbundet – hela 49 procent gör det minst en gång i veckan.

Vandringsinspiration
Fjällvandring är också väldigt populärt i läsekretsen, hela 94 procent ägnar sig åt det i någon mån. 61 procent av läsarna går på fjälltur några gånger per år eller oftare. Eftersom vandringen förenar en så stor del av Utemagasinets läsekrets vill vi bjuda på vandringsinspiration i alla nummer – sommar som vinter, vår som höst. När snön ligger djup i Norden söker vi oss till vandringsleder på varmare breddgrader – och fördjupar oss parallellt i ämnen som kartläsning, frystorkad mat, materialkunskap, nya böcker och appar, vandringsdrömmar och drömvandringar. Och utrustning, förstås.

Stort tack till alla er som lagt tid på att fylla i vår läsarundersökning! Med er hjälp fortsätter vi att utveckla Utemagasinet. 

  • Få utemagasinet.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!