Ny park för naturparkour
Foto: Grafikeriet

Ny park för naturparkour

Har du testat naturparkour? Kalla det träningsform eller livsstil, klart är att allt fler är nyfikna på detta sätt att ta sig fram genom olika miljöer med den egna kroppen som enda verktyg. Nu har Stockholm fått sin första naturparkour-park.

 I Åmål och Borlänge har Friluftsfrämjandet tidigare inrättat specialla naturparkourparker, och nu har turen kommit till huvudstaden och Lida Friluftsgård i Botkyrka. Stockholms första naturparkour-park invigdes den 19 maj och i den citynära skogen finns nu naturliga hinder för alla nivåer.
– Det fina med naturparkour är att alla tränar efter sina egna förutsättningar. Vi tar tillvara på varandras olikheter och inspireras av varandra, säger Susanne Ripa, projektledare på Friluftsfrämjandet, som tror att naturparkour också kan fungera som insteg till andra typer av friluftsliv.

Friluftsfrämjandets lokalavdelning i Botkyrka ser den nya parken som en möjlighet att erbjuda ett bredare äventyrsutbud till alla som besöker Lida. Är du en van utövare av parkour erbjuder den nya parken även mer avancerande moment, men framför allt riktar sig projektet till våra yngre förmågor. 

 

  • Få utemagasinet.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!