Hitta höstens utehäng
Vålådalen gör sig extra bra på bild. Foto: Ola Bergqvist

Hitta höstens utehäng

Sommarens långturer och semestrar må vara förbi, men häng inte uteläpp för det. Här tipsar vi om tre färdigfixade evenemang att förgylla och lätta upp höstpusslet med. Vad sägs om fotohelg. skogsbad eller mörkerpaddling?

Fotohelg i Vålådalen

Vill du ta dig vidare från toppselfies? 20-23 september kan du skärpa dina bildkunskaper under en härlig fotoweekend i Vålådalen. Svenska Turistföreningen står bakom hösthelgen, som bjuder på föreläsning, guidning och fjälltur i egen takt. Priset för STF-medlemmar, 3305 kronor, inkluderar boende i dubbelrum och halvpension. Bra att veta i sammanhanget är att Snäll-tåget ordnar transfer hela vägen till dörren i Vålådalen, fram till den 30/9.
Mer info på svenskaturistforeningen.se/paket/fotoweekend-i-valadalen-21-249-3.

 

Mörkerpaddling i huvudstaden

Paddling är så mycket mer än glassiga sommardagar med solkräm och keps. Varför inte prova på en dunkel tur i höstmörkret? Den 10 oktober arrangerar Friluftsfrämjandet i Haninge söder om Stockholm en paddlingskväll på insjön Drevviken. Kajak, paddel, kapell och flytväst finns för utlån – däremot ska du ta med dig en ficklampa i en vit plastlåda ... Pris: 150 kronor för medlemmar, för andra vuxna 360 kronor.
Mer info hittas på friluftsframjandet.se/lat-aventyret-borja/hitta-aventyr/paddling/kajak/morkerpaddling.

Skogsbad i Söderåsen

Har du redan trillat tillbaka i vardagsstress och fläng? Kanske dags att rensa i schemat och istället göra plats för lite avkopplande skogsbad. Kan förstås utföras i vilken skog som helst, bara att gå ut kommer att ge dig lugnet tillbaka. Söker du inspiration i grupp kan du ta dig till Söderåsens nationalpark den 7 oktober, där och då leder mindfullness-instruktören och naturguiden Felicia Eckersten en timmes välgörande skogsbad. Priset är 250 kronor, barn under 15 skogsbadar gratis i förälders sällskap.
Mer info på forceofnature.nu.

  • Få utemagasinet.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!