Recept: Full rulle

Recept: Full rulle

Tunnbrödsrullar med fyllning är ett säkert kort i dagsryggan – snabbt, gott och enkelt. Vår utekock Sussi bjuder på tre läckra smakkombinationer.

RECEPT: SUSANNE JONSSON, FOTO: ANDREAS NILSSON

LAX, AVOKADO & FÄRSKOST

4 rullar

4 tunnbröd
100 g naturell färskost (eller pepparrot)
400 g kallrökt lax, skivad
2 nävar färsk bladspenat
2 avokador, skivade
1 röd lök, skivad
Ett par kvistar dill, citron (valfritt)

Bred färskost på brödet.
Lägg på lax, sallad, avokado, lök och dill.
Rulla ihop. 

STEKT ÄGG & SKINKA

4 rullar

4 tunnbröd
100 g naturell färskost
200 g rökt skinka, skivad
4–8 ägg, stekta och avsvalnade
4 stora salladsblad
1 röd paprika, skivad

Bred färskost på brödet.
Lägg på skinka, ägg, sallad och paprika.
Rulla ihop. 

KYCKLING, MANGO & FETAOST

4 rullar

4 tunnbröd
150 g fetaost
100 g naturell färskost
300 g benfri grillad kyckling, i bitar
1 liten påse salladsmix, till exempel med strimlade rödbetor och späd mangold
1 liten bit purjolök, strimlad
1 mango, i bitar

Mosa ihop fetaost och färskost, bred på brödet.
Fördela kyckling, sallad, purjo och mango ovanpå.
Rulla ihop. 

  • Få utemagasinet.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!