Norge och ullen regerar
Scandinavian Outdoor Award delas ut två gånger årligen, i januari/februari och i juni/juli. Bakom står branschorganisationen Scandinavian Outdoor Group, som samlar 69 skandinaviska friluftsmärken. I år gick det viktigaste priset, Overall Winner, till Devold och merinounderstället Tusna Sport Air.

Norge och ullen regerar

När Scandinavian Outdoor Awards delades ut på branschmässan ISPO den 3 februari ljöd det norska jublet högst. Av de 23 nominerade friluftsprodukterna, som alla kommer ut på marknaden i höst/vinter, prisades 7 stycken i olika kategorier – och 4 av vinnarna har norskt ursprung. Värt att notera är också att 4 av 7 vinnare har ull som gemensam nämnare.

Det viktigaste priset, Overall Winner, kammades hem av Devold och merinounderstället Tusna Sport Air. Redan i fjol imponerades Uteredaktionen av Devolds nya vändbara ullstickning, som värmer eller svalkar beroende på vilken sida du vänder utåt, och nu har man tagit innovationen vidare och uppenbarligen landat i en riktigt bra produkt.

 

Årets Apparel Award gick till Bergans och högintressanta äventyrsbyxan Rabot 365 Hybrid Pants, som vi passade på att prova under ISPO-mässan. Det är en väldigt stretchig allroundbyxa för kyliga aktiviteter, med vattentäta förstärkningar i baken och på knäna samt – just det – mjuk merinoull invändigt.

 

Den allra mjukaste vinnaren presenterades nog ändå av Aclima, vars fluffiga merinodress Fleece Wool Hoodie & Joggers fick årets Systainability Award. En kommande fjällstugefavorit!

 

I kategorin Footwear fick vi äntligen en svensk vinnare i dubbskospecialisten Icebug och deras Grove W Buggrip Woolpower, med sko i högklassigt läder och skaft plus sula i ullspill från Woolpower. 

Finska Kupilka knep årets Hardware Award med sitt eldstål Firesteel 8. 

Norska Viking och barnskon Hero GTX fick årets Kids Award. 

Danska Ecco prisades i klassen Technology för sin nya hållbara infärgningsteknik.

 

 

Du hittar mer info på: scandinavianoutdooraward.com.

  • Få utemagasinet.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!