Fler tar tåget till fjällen

Fler tar tåget till fjällen

Snart börjar sportloven och då vallfärdar svenskarna till fjällen. I år visar det sig att svenskarna väljer att vara alltmer klimatsmarta – intresset för att resa med tåg till fjällen har nämligen ökat. Detta märks av inte minst i Destination Vemdalen.

Allt fler söker idag klimatsmarta resealternativ, vilket gör tåget och Inlandsbanan till en oerhört viktig pulsåder för besöksnäringen i Norrlands inland.

Det ökade tåg-intresset märks av inte minst i Destination Vemdalen som sedan några år tillbaka storsatsar för att få fler att välja tåget. Att ta tåget till Vemdalen var bara för några år sedan en omöjlighet på grund av nedläggningen av persontrafik på Inlandsbanan.

Idag ser man däremot en mycket stark utveckling vad gäller antalet tågresenärer, i skrivande stund är bokningsläget för nattåget upp hela 39 procent mot i fjol. Tack vare djärva beslut och finansiering från både privat och offentligt håll har tillgängligheten av destinationen ökat kraftigt.

Den 10 februari fick Vemdalen se nytt ankomst-rekord och det lilla samhället Röjan blomstrade upp som i gamla storhetsdagar. Då anlände över 270 utvilade och förväntansfulla gäster med nattåget.

  • Få utemagasinet.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!