Säg ja i fäders spår
Toppa ditt Vasalopp med vigsel i Mora.

Säg ja i fäders spår

Laddar du och din partner för fullt inför årets Vasalopp? Vill ni spetsa till det rejält och fira i stor och gissningsvis oförglömlig stil, så finns nu möjligheten att gifta sig direkt efter målgången i Mora. Initiativet heter Ski in-vigsel och anordnas av Vasaloppet i samarbete med Svenska Kyrkan.

Det som krävs är att en av er är medlem i Svenska Kyrkan och att ni i god tid beställer en hindersprövning från Skatteverket. Ett samtycke från den utvalda behövs förstås också – men sedan är det bara att skida de där ynka nio milen raka vägen från Berga by i Sälen till Prostgården i Mora – och bli äkta makar.
– Vi ville göra något runt Vasaloppet som har betydelse för hela livet och det ska bli jättekul att vara med och dela glädjen med paren. Precis som en vigsel är ju Vasaloppet ett minne för livet, säger Matts Sandström, kyrkoherde i Mora och en av hjärnorna bakom idén.

Är nio mil för mastigt? Ski in-vigsel arrangeras även vid Kortvasan och Tjejvasan. Läs mer på vasaloppet.se och svenskakyrkan.se/mora/ski-in-vigsel. 

  • Få utemagasinet.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!