Uteplagg för alla
Foto: Gösta Fries

Uteplagg för alla

Klädföretaget Gneis har, i samarbete med Mittuniversitetets Sports Tech Research Centre, tagit fram en helt ny typ av utekläder under etiketten More Space. Kläderna är anpassade för överviktiga barn och för barn med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar som till exempel ADHD eller Aspergers syndrom.

Produktutvecklingen av More Space är en del i ett större EU-projekt på tre år. Hos Gneis föddes idén efter att företaget blivit kontaktat av en kvinna vars son har en NPF-diagnos.
– Komfort och rörelsefrihet är väldigt viktigt för många barn med NPF för att de ska kunna trivas i sina ytterkläder. Eftersom vi vill att alla barn ska kunna leka ute på lika villkor har vi tagit More Space-kollektionen utan kliande lappar, irriterande sömmar eller dålig passform, säger Sara Björkebaum, produktutvecklare på Gneis.

Bekvämt och följsamt
Ledorden för plaggen är följsamhet och bekvämlighet och i nuläget finns vinteroverallen Supershape Space tillgänglig i storlek 128–164 cl samt ett set med skaljacka och byxa som passar bra på våren.

  • Få utemagasinet.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!