I sommar kan du hyra tält inför vandringen

I sommar kan du hyra tält inför vandringen

Något som kanske lockar ut fler på vandringslederna i sommar är Naturkompaniets nya satsning: tältuthyrning. Med start i juni kan du välja att hyra istället för att köpa tält. Ambitionen är att få fler att upptäcka naturen på ett hållbart och enkelt sätt.

Naturkompaniet börjar hyra tält den första juni i sommar. Tälten kommer från Fjällräven och finns i ett antal olika storlekar och modeller. Både självstagande kupoltält som passar fint på klippor och vindtåliga tunneltält. 

Målet med satsningen är att locka ut fler i naturen och sänka tröskeln för de som inte är redo att köpa ett tält. 
– Att ge sig ut och tälta ska varken behöva vara dyrt eller krångligt. Många köper ett tält som sedan ligger oanvänt resten av året. Då kan hyra vara ett bättre alternativ, säger Naturkompaniets vd Henrik Hoffman. 

Når förstagångsanvändare
MIljön är en viktig aspekt i satsningen. Det är även en fördel att man får chansen att testa sig fram för att hitta den rätta tältmodellen.
– Med det här samarbetet är vår gemensamma målsättning att inspirera till att njuta av naturen och med tältuthyrningen når vi också fler förstagångsanvändare, som ska kunna få sin första tältupplevelse i ett riktigt bra tält och på så sätt få en positiv upplevelse som gör att man vill fortsätta tälta, säger Emma Gustafsson på Fjällräven. 

 

Kostnad
1 000 kr per vecka, 500 kr per helg, extra natt 250 kr. 

  • Få utemagasinet.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!