Recept: Pimpa din choklad

SUSSIS CHOKLADPULVER

4 muggar

100 g valfri choklad, hackad
1 dl kakao
1 dl råsocker
1 tsk vaniljpulver

1–2 nypor flingsalt
Valfria kryddor, exempelvis kanel, chili, kardemumma, pepparkakskrydda.

Till servering:

8 dl mjölk

Varva ingredienserna i en burk. Vid servering, värm mjölken på uteköket och vispa ner chokladpulvret. Om önskas, toppa med några av smaktipsen nedan. 

 

Gott att toppa med:
Har du ett eget chokladrecept? Eller kör du O’boy? Oavsett vilket kan du ta med lite roliga tillbehör och låta var och en montera sin egen chokladmugg.

Godis: Marshmallows, After Eight, punchpraliner, Toblerone …
Kryddor: Kanel, kardemumma, ingefära … 
Fruktskal: Det yttersta från citroner eller apelsiner.
Kakor: Oreos, skorpor/biscotti …
Annat: Vispad grädde, glass (håller sig fint i termos), chokladsås, likörer, syrups (till exempel hasselnöt eller vanilj). 

Recept: Pimpa din choklad

CHOKLADPUNCH

4 muggar

1 sats Sussis chokladpulver (se recept ovan) eller köp färdigt.
8 dl mjölk
4 msk punch

Topping:

Vispad grädde
Krossade punchpraliner eller punchflaskor i choklad

Värm mjölken på uteköket, vispa ner chokladpulver och punch. Servera direkt, med eller utan topping. 

Recept: Pimpa din choklad

MOCCACHOKLAD

4 muggar

1 sats Sussis chokladpulver (se recept på förra uppslaget) eller köp färdigt.
8 dl mjölk
2 tsk frystorkat kaffe

Topping:

Malen kanel Chokladrån

Värm mjölken på uteköket, vispa ner chokladpulver och kaffe. Häll upp i muggar, toppa med kanel och servera med chokladrån. 

Recept: Söta soppor

Sött på elden