
Recept: Pimpa din choklad
Varm choklad är en klassiker på vinterturen, inte minst om små ben ska lockas att pinna på. Supersött? Det bestämmer du själv. Här kommer heta smaksensationer för alla åldrar.
RECEPT: SUSANNE JONSSON, FOTO: ANDREAS NILSSON
SUSSIS CHOKLADPULVER
4 muggar
100 g valfri choklad, hackad
1 dl kakao
1 dl råsocker
1 tsk vaniljpulver
1–2 nypor flingsalt
Valfria kryddor, exempelvis kanel, chili, kardemumma, pepparkakskrydda.
Till servering:
8 dl mjölk
Varva ingredienserna i en burk. Vid servering, värm mjölken på uteköket och vispa ner chokladpulvret. Om önskas, toppa med några av smaktipsen nedan.
Gott att toppa med:
Har du ett eget chokladrecept? Eller kör du O'boy? Oavsett vilket kan du ta med lite roliga tillbehör och låta var och en montera sin egen chokladmugg.
Godis: Marshmallows, After Eight, punchpraliner, Toblerone ...
Kryddor: Kanel, kardemumma, ingefära ...
Fruktskal: Det yttersta från citroner eller apelsiner.
Kakor: Oreos, skorpor/biscotti ...
Annat: Vispad grädde, glass (håller sig fint i termos), chokladsås, likörer, syrups (till exempel hasselnöt eller vanilj).
CHOKLADPUNCH
4 muggar
1 sats Sussis chokladpulver (se recept ovan) eller köp färdigt.
8 dl mjölk
4 msk punch
Topping:
Vispad grädde
Krossade punchpraliner eller punchflaskor i choklad
Värm mjölken på uteköket, vispa ner chokladpulver och punch. Servera direkt, med eller utan topping.
MOCCACHOKLAD
4 muggar
1 sats Sussis chokladpulver (se recept på förra uppslaget) eller köp färdigt.
8 dl mjölk
2 tsk frystorkat kaffe
Topping:
Malen kanel Chokladrån
Värm mjölken på uteköket, vispa ner chokladpulver och kaffe. Häll upp i muggar, toppa med kanel och servera med chokladrån.