Recept: Pimpa din choklad
EN nypa salt i chokladen ger det lilla extra smaklyftet. Sötman bestämmer du själv, genom valet av choklad (allt från mörkaste mörka till vit funkar) och att ta mer eller mindre socker.

Recept: Pimpa din choklad

Varm choklad är en klassiker på vinterturen, inte minst om små ben ska lockas att pinna på. Supersött? Det bestämmer du själv. Här kommer heta smaksensationer för alla åldrar.

RECEPT: SUSANNE JONSSON, FOTO: ANDREAS NILSSON

SUSSIS CHOKLADPULVER

4 muggar

100 g valfri choklad, hackad
1 dl kakao
1 dl råsocker
1 tsk vaniljpulver

1–2 nypor flingsalt
Valfria kryddor, exempelvis kanel, chili, kardemumma, pepparkakskrydda.

Till servering:

8 dl mjölk

Varva ingredienserna i en burk. Vid servering, värm mjölken på uteköket och vispa ner chokladpulvret. Om önskas, toppa med några av smaktipsen nedan. 

 

Gott att toppa med:
Har du ett eget chokladrecept? Eller kör du O'boy? Oavsett vilket kan du ta med lite roliga tillbehör och låta var och en montera sin egen chokladmugg.

Godis: Marshmallows, After Eight, punchpraliner, Toblerone ...
Kryddor: Kanel, kardemumma, ingefära ... 
Fruktskal: Det yttersta från citroner eller apelsiner.
Kakor: Oreos, skorpor/biscotti ...
Annat: Vispad grädde, glass (håller sig fint i termos), chokladsås, likörer, syrups (till exempel hasselnöt eller vanilj). 

CHOKLADPUNCH

4 muggar

1 sats Sussis chokladpulver (se recept ovan) eller köp färdigt.
8 dl mjölk
4 msk punch

Topping:

Vispad grädde
Krossade punchpraliner eller punchflaskor i choklad

Värm mjölken på uteköket, vispa ner chokladpulver och punch. Servera direkt, med eller utan topping. 

MOCCACHOKLAD

4 muggar

1 sats Sussis chokladpulver (se recept på förra uppslaget) eller köp färdigt.
8 dl mjölk
2 tsk frystorkat kaffe

Topping:

Malen kanel Chokladrån

Värm mjölken på uteköket, vispa ner chokladpulver och kaffe. Häll upp i muggar, toppa med kanel och servera med chokladrån. 

  • Få utemagasinet.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!