Recept: Baka i det fria
Snabbare? Baka pizzabröden hemma och ta med dem i en burk på utflykten. Värm dem sedan på stekhäll över elden, tills osten smälter igen och de blir som nybakta.

Recept: Baka i det fria

Få tilltugg slår nygräddat bröd, med en touch av flammande lägereld. Utemagasinets kock bjuder här på ostfyllda pizzabröd som är lika goda i både kyla och vårsol.

RECEPT: SUSANNE JONSSON, FOTO: ANDREAS NILSSON

OSTFYLLDA PIZZABRÖD

8 stycken

1 färdigkavlad pizzadeg
2 dl ost, riven
1 dl soltorkade tomater, strimlade
1–2 tsk oregano (eller andra örter)

Rulla ut degen, strö på fyllning på halva och vik ihop (experimentera gärna med rökt skinka, sambal oelek, tapenade eller annat gott i fyllningen).

Skär i 8 bitar. Kavla så att degen klibbar ihop.
Grädda pizzabitarna på oljad stekhäll tills brödet är genombakat och osten smälter. 

  • Få utemagasinet.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!