Baka på elden: Äpplebullar med kanel och kokos
SNABBARE? Du kan förstås grädda bullarna hemma i ugnen som alternativ. Ta då med dem färdiga i ryggsäcken, trä upp på grillpinnar och värm dem över elden.

Baka på elden: Äpplebullar med kanel och kokos

Att göra bullar utomhus slår det mesta – och kan göras mycket enkelt! Utemagasinets kock bjuder på enkla lösningar som funkar i både kyla och vårsol.

RECEPT: SUSANNE JONSSON, FOTO: ANDREAS NILSSON

ÄPPLEBULLAR MED KANEL & KOKOS 

5 stycken

1 pkt färdig bulldeg med äpplefyllning (finns i kyldisken – eller om du vill göra egen)
1 dl riven kokos
Smör till stekning

Rulla ut degen, bred på fyllning, strö på kokos och rulla ihop.
Skär i tunna bitar och grädda tills de är genomgräddade på lätt smörad stekhäll.

Tryck till bullarna så att de blir platta, så blir de genomgräddade. Vänd ett par gånger under gräddningen. Grädda gärna en provbulle och testa att värmen är bra. 

  • Få utemagasinet.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!