Från outdoorkläder till vårdkläder
Arc'teryx producerar 30 000 skyddsrockar i egen fabrik.

Från outdoorkläder till vårdkläder

Som följd av Corona-krisen ställer många företag om för att bistå vården på olika sätt. Detta syns inte minst inom outdoor-branschen. Ett exempel är Arc'teryx. Produktionen av kläder i egna fabriker har stannat av och istället vill de möta efterfrågan på vårdkläder. Även företaget Outdoor Research ställer om för att tillverka ansiktsmasker.

Inte långt in i Corona-krisen samlade Arc'teryx ett team av designers, sömmerskor, mönsterskapare och ingenjörer för att ställa om produktionen. För närvarande producerar fabriken i Vancouver 30 000 skyddsrockar.

Det tog tio dagar att ta fram en prototyp av det återanvändbara plagget i samarbete med lokala hälsovårdsmyndigheter och materialpartners. Nästa steg var att skapa en första omgång med 500 enheter för att täcka den lokala bristen i Vancouver och nu är en större produktion igång för att täcka större nationella och globala behov.

Tillsammans med Arc'teryx partners Mustang Survival och Boardroom Clothing så kommer 90.000 skyddsrockar att tillverkas. 

Även märket Outdoor Research ställer om och har börjat tillverka ansiktsmasker i sin fabrik i Seattle. Den senaste tiden har de investerat i specialanpassade maskiner för tillverkningen och utbildat personal. De producerar uppemot 200 000 masker per dag som ska skickas till sjukvårdspersonal runt om i världen.

  • Få utemagasinet.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!