Godaste grytan på uteköket
Kallt tips: Färdiggrillad kyckling finns att köpa fryst i bitar – jättesmidigt att packa i ryggsäcken på dagsturen. Foto: Andreas Nilsson

Godaste grytan på uteköket

Packa lite råvaror, ta med uteköket – och laga middagen i närmsta glänta. Här är en både supergod och enkel gryta att laga på dagsturen.

RECEPT: SUSANNE JONSSON, FOTO: ANDREAS NILSSON

KYCKLINGGRYTA MED KARLJOHAN OCH RAMSLÖK

4 portioner

400 g grillad kyckling, i bitar
4 portioner pastaskruvar
1 pkt färskost, vitlök & örter
2 dl crème fraiche
1 näve torkad Karljohanssvamp (eller annan ätbar svamp)
2 tärningar svampbuljong
1 liten burk soltorkade tomater, i bitar
Salt, peppar

Till servering: Ätbara vilda växter, till exempel vårens första späda ramslök (plockad där det är tillåtet, förstås) eller maskrosblad.

Se till att allt du behöver finns nära till hands. Tänd köket, koka upp saltat vatten i en kastrull och koka pastan någon minut mindre än anvisningen.
Häll av nästan allt vatten. Lös upp buljongen i lite av pastavattnet, tillsätt tillsammans med resterande ingredienser.
Koka upp, rör om och smaka av med salt och peppar.

Garnera med vilda, ätbara växter. 

  • Få utemagasinet.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!