UTE-mat: Eldfängd fisk
PACKA PANKO! Det asiatiska ströbrödet är perfekt att ha med i ryggsäcken på fisketuren, för en knaprig panering som passar de flesta fisksorter. Och glöm inte smöret!

UTE-mat: Eldfängd fisk

Nappar det? Gör upp en eld och tillaga fångsten på plats. Den milda röksmaken gifter sig fint med sik, abborre och röding. Se fler fisk-recept i nyaste numret!

RECEPT: SUSANNE JONSSON, FOTO: ANDREAS NILSSON

PANKOPANERAD ABBORRFILÉ MED REMOULAD

4 portioner

600 g abborrfilé
1 dl vetemjöl
1 ägg, uppvispat
2 dl panko
2 dl majonnäs
1 dl pickles hackad
1 citron, i klyftor
Smör till stekning
Salt

Blanda majonnäs och pickles.
Salta fiskfiléerna, vänd i mjöl, ägg och panko.
Smält rejält med smör i pannan över elden.
Stek filéerna gyllene.
Servera med remoulad och citron. 

  • Få utemagasinet.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!