Tips: Jordgubbsmjölk i termosen
Om du önskar en jordgubbsmjölk med mindre socker går det bra att mixa mjölk och färska eller frysta bär istället för att använda saft!

Tips: Jordgubbsmjölk i termosen

Denna publikfriare är så god och enkel att du kommer undra varför du inte gjort den förut. Perfekt för en utetur en varm dag!

RECEPT & FOTO: SUSANNE JONSSON

4 muggar

1 l mjölk
Jordgubbssaft

Till servering: Vispgrädde, jordgubbar, ätbara blommor, kanelbullar.

Ta med iskall mjölk i termos och jordgubbssaft i en liten flaska, blanda till önskad styrka.
Du kan även blanda färdigt hemma, men ibland spricker mjölken på färden så det är säkrast att blanda på plats.
Garnera med vispad grädde och ätbara blommor om du vill lyxa till det – och servera med kanelbullar, kanske lätt grillade rentav. 

  • Få utemagasinet.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!