Vilt och vego på friluftsköket
Har du torkad svamp kvar från i fjol? Använd den som krydda i matlagningen, det ger en djup och mustig svampsmak.

Vilt och vego på friluftsköket

Att laga en gryta på ute-köket är både enkelt och gott. Här kommer ett recept på en svampstroganoff som förgyller din tur.

RECEPT: SUSANNE JONSSON, FOTO: ANDREAS NILSSON

SVAMPSTROGANOFF MED PICKLAD RÖDLÖK 

4 portioner

500 g färsk svamp, ansad och i bitar
1 näve torkad svamp
1 gul lök, skivad
2 msk tomatpuré

3 msk vetemjöl
3 dl grädde, valfri sort
2 tärningar svampbuljong
1 burk kikärtor, kokta
Timjan
Soja
Sambal oelek
Smör till stekning
4 portioner ris

Snabbpicklad lök:

2 röda lökar, skivade
1 dl vinäger, äpplecider- eller vitvins-
1 tsk salt
1 tsk socker

Förbered den snabbpicklade löken hemma genom att blanda samtliga ingredienser i en burk, och ställ i kylen till avfärd. På plats i naturen ser du till att allt som behövs för matlagningen finns nära till hands.

Tänd köket, stek svamp och lök i smör i stekpannan. Tillsätt tomatpuré och mjöl. Fräs under omrörning, häll i grädde och buljong. Låt koka 5 minuter.
Häll i kikärtor, smaka av med timjan, soja och sambal.
Koka ris och servera till. 

  • Få utemagasinet.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!