Utemat: Den godaste kantarelltoasten
Det enkla är ofta det goda. När du har så bra råvaror behöver du inte tjorva till det. Variera med annan ätbar svamp du hittar, svart trumpetsvamp är underbar!

Utemat: Den godaste kantarelltoasten

Är du redo med svampkorg, kniv och kängor? Den här favoriten är omöjlig att tröttna på. Varsågod – ett recept på kantarelltoast som allra helst tillagas i skogen på öppen eld.

RECEPT: SUSANNE JONSSON, FOTO: ANDREAS NILSSON

SMÖRSTEKT KANTARELLTOAST

4 portioner

4 nävar kantareller
4 skivor surdegsbröd
1 röd lök (valfritt)
Smör till stekning
Salt
Timjan (valfritt)

Stek kantareller och bröd gyllene i smör.
Lägg i lök och smaka av med salt.
Lägg upp svampen på brödet och njut! 

  • Få utemagasinet.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!