Söta kolbullar med lingonröra

Söta kolbullar med lingonröra

Fira helgen med dessa goda kolbullar. Gott för både stor och liten! Förbered smeten hemma så blir det extra enkelt.

RECEPT: SUSANNE JONSSON, FOTO: ANDREAS NILSSON

SÖTA KOLBULLAR MED LINGONRÖRA

4 portioner

4 dl vatten
4 dl vetemjöl
2 ägg
0,5 tsk salt
1 tsk vaniljsocker

Lingonröra

2 dl tjock yoghurt
1 dl rårörda lingon

Vispa ihop vatten och mjöl, sedan ägg, salt och socker. Ett tips är att göra smeten hemma och ta med på termos eller flaska.

Blanda yoghurt och lingon till röran. Om du vill kan du spara lite lingon till garnering.

Stek åtta kolbullar i smör, på stekhäll eller i panna över elden.
Servera med lingonröra – och kall mjölk, förstås. 

  • Få utemagasinet.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!