
Utemat: Vilda wraps på turen!
Ja, det går att göra tunnbrödsrullar hemma och ta med i ryggsäcken. Men snäppet bättre är ju att packa ner ingredienserna, göra upp en eld i det vilda – och låta var och en montera sin egen lunchwrap.
RECEPT: SUSANNE JONSSON, FOTO: ANDREAS NILSSON
PULLED CHICKEN WRAPS
4 portioner
4 stora tunnbröd (eller 8 små)
600 g pulled chicken/pulled oumph, tillagad hemma i ugnen (färdig funkar fint)
2 tomater, skivade
2 avokador, i klyftor
1 påse blandad sallad
1 dl god ost, riven
1 röd lök, hackad
1 påse potatischips
Smör/olja till stekning
Dra pulled chicken eller motsvarande i bitar, woka i smör/olja i panna över elden. Det brukar följa med en påse barbequesås som du häller över i slutet – annars kan du ha på 1 dl tacosås eller några matskedar chilisås. Lägg sallad på brödet, toppa med grönsaker, kyckling, ost och chips. Rulla ihop. ÄT!