Julig utelunch: Köttbullsmacka med rödbetssallad och äpple
Om du monterar mackorna hemma, ta med den rostade löken i en separat påse så behåller den sin krispighet. Du kan också ta med alla ingredienser var för sig och montera mackorna på plats.

Julig utelunch: Köttbullsmacka med rödbetssallad och äpple

Julen ser annorlunda ut i år för många. Kanske blir det mys i skogen för dig och nära? Här är en enkel, julig macka som du kan förbereda hemma för att avnjuta på plats i naturen.

RECEPT: SUSANNE JONSSON/SUSANNES SKAFFERI, FOTO: ANDREAS NILSSON

KÖTTBULLSSMACKA MED RÖDBETSSALLAD & ÄPPLE

4 portioner

200 g färdiga köttbullar, hemlagade eller köpta, vego eller vanliga
200 g färdig rödbetssallad
1 äpple, tärnat

1 stor baguette, delad i 4 bitar
1 huvud krispsallad
4 msk rostad lök
Smör till stekning

Stek de färdiga köttbullarna i smör – det blir så mycket godare! Låt dem sedan svalna.
Blanda rödbetssallad och äpple.
Skär ett snitt i brödet och fyll med salladsblad, rödbetssallad och köttbullar.
Toppa med rostad lök.

  • Få utemagasinet.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!