
Julig utelunch: Köttbullsmacka med rödbetssallad och äpple
Julen ser annorlunda ut i år för många. Kanske blir det mys i skogen för dig och nära? Här är en enkel, julig macka som du kan förbereda hemma för att avnjuta på plats i naturen.
RECEPT: SUSANNE JONSSON/SUSANNES SKAFFERI, FOTO: ANDREAS NILSSON
KÖTTBULLSSMACKA MED RÖDBETSSALLAD & ÄPPLE
4 portioner
200 g färdiga köttbullar, hemlagade eller köpta, vego eller vanliga
200 g färdig rödbetssallad
1 äpple, tärnat
1 stor baguette, delad i 4 bitar
1 huvud krispsallad
4 msk rostad lök
Smör till stekning
Stek de färdiga köttbullarna i smör – det blir så mycket godare! Låt dem sedan svalna.
Blanda rödbetssallad och äpple.
Skär ett snitt i brödet och fyll med salladsblad, rödbetssallad och köttbullar.
Toppa med rostad lök.