Vild älgfärsgryta med pasta

ÄLGFÄRSGRYTA MED PASTA

4 portioner

400 g köttfärs av älg (eller annan färs)
Olja till stekning
1 burk/förpackning tomatsoppa, cirka 5 dl
5 dl vatten
4 portioner pasta
1 påse vitkål & morötter, rivna
Salt
2 tsk lökpulver
2 vitlöksklyftor
100 g riven hårdost eller smulad feta (kan uteslutas)

Se till att allt du behöver finns nära till hands. Lägg oljan och färsen i kokkärlet. Tänd köket, bryn färsen tills den är genomstekt (detta moment kan hoppas över, gå då direkt till nästa steg och lägg färsen rå i den kokande soppan).
Tillsätt tomatsoppa, hälften av vattnet och pasta. Låt koka tills pastan är klar, tillsätt mer vatten om det behövs.
Smaka av med lökpulver eller vitlök och salt. Rör ner grönsakerna.
Toppa med riven ost.