Vild älgfärsgryta med pasta
Tips! Är familjen större än kärlen? Börja med att laga hälften av maten, och låt nästa laddning koka medan ni äter den första. FOTO: ANDREAS NILSSON

Vild älgfärsgryta med pasta

Packa lite råvaror, ta med uteköket – och laga middagen i snön. Utemagasinets kock bjuder på en enkel gryta med vild smak av älgkött.

RECEPT: SUSANNE JONSSON

ÄLGFÄRSGRYTA MED PASTA

4 portioner

400 g köttfärs av älg (eller annan färs)
Olja till stekning
1 burk/förpackning tomatsoppa, cirka 5 dl
5 dl vatten
4 portioner pasta
1 påse vitkål & morötter, rivna
Salt
2 tsk lökpulver
2 vitlöksklyftor
100 g riven hårdost eller smulad feta (kan uteslutas)

Se till att allt du behöver finns nära till hands. Lägg oljan och färsen i kokkärlet. Tänd köket, bryn färsen tills den är genomstekt (detta moment kan hoppas över, gå då direkt till nästa steg och lägg färsen rå i den kokande soppan).
Tillsätt tomatsoppa, hälften av vattnet och pasta. Låt koka tills pastan är klar, tillsätt mer vatten om det behövs.
Smaka av med lökpulver eller vitlök och salt. Rör ner grönsakerna.
Toppa med riven ost.

  • Få utemagasinet.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!