Äta ute: Matiga muffins
FOTO: ANDREAS NILSSON

Äta ute: Matiga muffins

Gräv i ryggsäcken, ta upp din muffin, stoppa den i dig, skida vidare. Här har du vinterturens smartaste snabbmat.

RECEPT: SUSANNE JONSSON

Muffin med lingon och fetaost

4 stora 

2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
50 g smör
1 ägg
2 dl tjock yoghurt eller kesella
1 dl lingon, frysta
100 g fetaost

Sätt ugnen på 200 grader vanlig värme eller 175 grader varmluft.
Blanda mjöl och bakpulver. Nyp ihop med smöret och blanda ner ägg och yoghurt till en slät smet.
Vänd ner lingon och fetaost men spara lite av båda till topping.
Klicka ut smeten i formar, toppa med lingon och fetaost.
Grädda tills de är genomgräddade, det tar cirka 20 minuter mitt i ugnen.
Låt svalna och packa ner i ryggsäcken.

  • Få utemagasinet.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!