Prylguide: Skogen kallar

Prylguide: Skogen kallar

Rejäla och tåliga, gärna i naturmaterial. Vi har plockat ihop några favoritprylar som andas skog och långsamma äventyr.

TEXT: ANTON FURULAND

Mormors kniv
Grandmother knife från finska Roselli är ett handgjort och multifunktionellt smycke att hänga i bältet, med blad i kolstål och handtag i björk. Perfekt för friluftslivets småjobb. Namnet anspelar på den lilla kniv som de äldre förr tog till när tänderna trillat ut och maten behövde finfördelas. 730 kronor, roselli.fi.

Rejäl ryggsäck
Arrowhead Trail Rolltop Pack är en handgjord ryggsäck från amerikanska Frost River, för dig som gillar rejäla doningar. Materialet i 510-grams vaxad canvas är riktigt slitstarkt och även vattenresistent. Ryggsäcken väger cirka 1,4 kilo och rymmer 18/25 liter packning. 2 160 kronor, uthuset.se.

Hängslen för damer
Det krävs en del attityd för att bära upp ett par hängselbyxor om man är över tio år – men dessa sköningar är värda ett försök. Vardag Dungaree Trousers från Fjällräven är sydda i följsam och tålig G-1000 Eco Stretch, för damer i storlek S–XL. 1 999 kronor, naturkompaniet.se.

Hitta svampen
Niki Sjölund, som gav ut populära boken Vildplockat för några år sedan, följer nu upp med läsning om ätliga svampar i svensk natur. Går det att äta röksvamp? Vilken svamp smakar kyckling? Det och mycket annat får du veta i Vildplockad svamp. 219 kronor, Natur & Kultur.

Skön skjorta
Bintang Hemp Shirt från Tierra är en klassisk skogshuggarskjorta, sydd i hampa och ekologisk bomull. Skjortan sitter skönt mot kroppen och hampan gör den även sval och naturligt antibakteriell. Finns för både dam och herr, även i röd färg. 899 kronor, tierra.se.

Skal på foten
Tidlösa skalkängan Forest II från Lundhags är ett lika snyggt som robust val i skogen. Med skaft i fullnarvsskinn och vattentät nederdel i cellgummi ger den trygga steg på både led och i vildare terräng. Vikten ligger på cirka 1 500 gram per par. 3 500 kronor, lundhags.com.

  • Få utemagasinet.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!