Vandra på vandringens dag

Vandra på vandringens dag

För tredje året i rad firar vi Vandringens dag nu på lördag. Här är några av våra mest populära vandringsartiklar som vi hoppas att du tycker om och kan inspireras av!

På lördag den 11 september infaller Vandringens dag. Initiativet togs av Svenska Turistföreningen och detta är tredje året på raken som dagen uppmärksammas. En dag väl värd att fira med vandring, tycker vi på Utemagasinet.

Här är några av våra mest populära vandringsartiklar som vi hoppas att du tycker om och kan inspireras av!

 

 

Packa som ett proffs inför vandringen

Hur går det med packlistan? Att mejsla fram den optimala packningen kan ta en hel livstid. Utemagasinet frågade fyra vana långvandrare vad de bär med sig i ryggsäcken.

8 vilda parker att vandra i

Sveriges 30 nationalparker representerar vår finaste och mest värdefulla natur. Visst låter det lockande? Utemagasinet guidar dig till åtta parker – alla vilda och vackra, vissa mer extroverta än andra.

Mens på fjällvandringen

Hör du till dem som har ett komplicerat förhållande till blod och andra kroppsvätskor? Då är det nog bäst att sluta läsa här. Eller fortsätt, för tusan – och lär dig mer om kombinationen mens och friluftsliv. 

Sveriges tolv signaturleder 

Med de nya signaturlederna blir det enkelt för nya och erfarna vandrare att hitta nästa vandringsäventyr och STFs krav är att alla ska vara lätta att nå med kollektiva färdmedel.

27 svenska dagsturer

Jodå, äventyret finns runt hörnet. Men runt vissa hörn finns det onekligen fler äventyr än annorstädes. 

Vandra vackert i fjordarnas land

Drömmer du också om vandringsvänliga berg, djupa fjordar och hisnande vyer? Vårt västra grannland är som gjort för äventyrliga dagsturer 

Världens vackraste vandringar

Drömmer du om doftande barmark, vindlande vandringsleder och riktiga håll-käften-vyer? 

  • Få utemagasinet.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!