Utemat: Skördewok med kantareller & köttbullar
Variera grönsaker och rotfrukter efter tillgång och smak. Skär de hårdare grönsakerna i mindre bitar så blir allt klart samtidigt.

Utemat: Skördewok med kantareller & köttbullar

Gör som Utemagasinets kock och brassa svamp och rotfrukter över öppen eld. Den här skördewoken är rätt och slätt underbar!

RECEPT: SUSANNE JONSSON, FOTO: ANDREAS NILSSON

SKÖRDEWOK MED KANTARELLER & KÖTTBULLAR

4 portioner

200 g färsk svamp, i bitar
400 g färdiga köttbullar eller vegobullar
1 liten purjolök, i bitar
1 kg blandade grönsaker, i bitar (squash, broccoli, romanesco .…)
2 dl tjock yoghurt
Olja till stekning
Salt
Sriracha (chilisås)

Till garnering: tranbär eller lingon

Woka svamp, köttbullar, purjolök och grönsaker i olja över elden. Blanda och låt allt bli genomvarmt. Smaka av med salt och sriracha. Klicka på yoghurt och strö över tranbär.

  • Få utemagasinet.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!