Smörstekt röding på friluftsköket

2 portioner

2 rödingfiléer
100 g ostronskivling, cirka
5 dl vispgrädde
200 g strimlad vitkål, cirka
10 cocktailtomater, cirka
1 bit peccorino
Salt och peppar
100 g smör

Denna maträtt görs egentligen i tre steg (eller stek, snarare):
Steka röding, steka svampblandning och stuva vitkål. Du behöver ett friluftskök med stekpanna.

1. Klicka i hälften av smöret i stekpannan. När smöret slutat bubbla lägger du i rödingfiléerna med skinnet nedåt. Salta och peppra på köttsidan. Stek tills du ser att köttet är nästan helt genomstekt, då vänder du snabbt rödingen och lägger den åt sidan.

2. Dra svampen i smala strimlor (börja från hatt och nedåt). Dela cocktailtomaterna i kvartar. Stek i varm panna med resten av smöret, salta och peppra. Rör så lite som möjligt, svampen ska få lite krispig yta. Lägg sedan blandningen åt sidan i en bunke eller tallrik.

3. Strimla vitkålen tunt. Bryn den i pannan tills den börjat bli lite genomskinlig. Slå på grädden och reducera tills allting blivit krämigt.

4. Stäng av gasen, sprid ut svampröran ovanpå vitkålen och lägg rödingfiléerna överst. Vänta ett par minuter, så sprider sig värmen från vitkålen till hela rätten. Riv ost över och servera!