Moules Marinières över öppen eld
En enkel rätt som känns riktigt lyxig i skogen. Vill du gå ett tag innan maten? Förvara blåmusslorna i en mattermos med några isbitar, så håller de sig färska.

Moules Marinières över öppen eld

Koka musslor över öppen eld och samla pluspoäng på den kylslagna turen. Det är en förvånansvärt enkel rätt som känns riktigt lyxig i skogen.

RECEPT OCH FOTO: PONTUS KARÉN

4 portioner

2 nät blåmusslor
1 silverlök
1 röd chili
1 knippe färsk persilja
1 dl vitt vin
50 g smör
3 dl grädde
Salt och peppar

Till servering: Ett gott bröd

Gör upp eld på lämplig plats. Finhacka silverlöken och chilin. Bryn i smör i en eldfast gryta tills det fått färg. Slå på musslorna och "stek" dem i ungefär 2 minuter – utan att röra om i grytan. Salta och peppra. Häll på vinet och grädden, sätt på lock. Låt koka tills musslorna öppnat sig helt, då är det klart! Garnera musslorna med finhackad persilja och servera med något gott bröd att doppa i den härliga skyn. 

  • Få utemagasinet.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!