Läckra tacopiroger att ta med på tur
Med en snabb bönsallad blir detta en hel rätt. Blanda en burk tacosalsa med 1–2 små tetror färdigkokta bönor. Klart!

Läckra tacopiroger att ta med på tur

Tänk dig att avnjuta fredagsmyset mitt i backen, eller i vinterskogen. Allt som krävs är dessa goda tacopiroger som gillas av både små och stora.

RECEPT: SUSANNE JONSSON; FOTO: ANDREAS NILSSON

TACOPIROGER

16 små

300 g färdigstekt tacofärs (veg eller kött)
kylskåpskall 100 g ost, riven
1 rulle kyld smördeg

Till pensling: ägg, sesamfrön (svarta eller vita)

Till servering: Servera pirogerna som de är, direkt i handen – eller ta med en burk salsa, guacamole, gräddfil, hackade grönsaker, bönsallad ...

Sätt ugnen på 225 grader. Rulla ut degen, dela i 4 bitar, dela sedan dessa i 4 så du har 16 bitar. Vill du ha större piroger gör du större bitar. Pensla kanterna med ägg. Lägg en klick färs och ost på ena halvan av degbitarna, vik ihop och försegla. Tryck till runt om med en gaffel. Lägg på bakpappersklädd plåt, pensla med ägg, strö på frön och grädda tills de är vackert gyllene och genomgräddade. Det tar cirka 15 minuter.Låt svalna på galler.

Förvara de färdiga pirogerna i kyl eller frys, ta med på tur i burk. 

  • Få utemagasinet.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!